Ødegaard, Haaland, Berge og Ajer utmerker seg internasjonalt

Norsk kvartett forbauser: - Veldig, veldig spesielt

Martin Ødegaard herjer i La Liga, Erling Braut Haaland har et av Fotball-Europas høyeste scoringssnitt, Sander Berge dominerer for en Champions League-klubb og Kristoffer Ajer regjerer i Celtic. Den unge kvartetten gjør Norge spesielle i internasjonal målestokk.

LOVENDE FRAMTID: Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristoffer Ajer og Erling Braut Haaland er en unik norsk kvartett av uvanlig lovende fotballspillere. Foto: NTB Scanpix
LOVENDE FRAMTID: Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristoffer Ajer og Erling Braut Haaland er en unik norsk kvartett av uvanlig lovende fotballspillere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland (19), Martin Ødegaard (20), Sander Berge (21) og Kristoffer Ajer (21) er den unge talentkvartetten som danner konturene av en ny, rekordung stamme på det norske A-landslaget.

Det er trolig disse fire Norge skal bygge landslaget rundt i framtida. I helga imponerte de igjen, spesielt Ødegaard som var banens gigant og scoret mot La Liga-serieleder Atlético Madrid, mens Erling Braut Haaland scoret et nytt hat trick for Red Bull Salzburg i Østerrike. Tirsdag møter Haaland for øvrig Berge i en sjelden norsk Champions League-duell.

Der talentene fra kunstgressgenerasjonen ga Norge forfriskende tekniske ferdigheter under U21-EM i Israel i 2013, har Norge nå også fått tilbake spillertyper med fysikk og duellkraft, som Norge hadde mye av under Egil «Drillo» Olsens suksessfulle ledelse på 90-tallet.

Ajer er 196 centimeter høy, Berge 195 centimeter, mens Haaland rager 191 centimeter over bakken, mens Ødegaard står for kreativiteten, løpskraften og de tekniske ferdighetene som allerede er på høyt internasjonalt nivå.

- Veldig, veldig spesielt

At fire så store talenter vokser fram i samme alder og allerede nå setter sitt tydelige preg på det norske A-landslaget, er sjelden vare i internasjonal målestokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer