FRØY I FRONT: Det norske laget, Frøy Oslo, (framme til venstre) leverte en solid innsats og stakk av med fire priser under Mallorca Challenge. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINA
FRØY I FRONT: Det norske laget, Frøy Oslo, (framme til venstre) leverte en solid innsats og stakk av med fire priser under Mallorca Challenge. Foto: AFP PHOTO/ JAIME REINAVis mer

Norsk lag slo knockout på verdensstjernene

Tok fire priser på Mallorca.

(procycling.no): Årets sesongåpning i Europa ble en suksess for norske Frøy Oslo. Kontinentallaget deltok sammen med stjernene i Mallorca Challenge og kjørte ved siden av kraftkarer som Fabian Cancellara, Alejandro Valverde og André Greipel for å nevne noen.

Fire turer på podiet Det så imidlertid ikke ut til å prege ungguttene på negativt vis. Allerede tidlig på etappen stakk nysignerte Damien Garcia avgårde. Franskmannen fikk med seg Alex Kirsch (Team CULT Energy) og duoen fikk så mye som ti minutter tilbake til hovedfeltet.

På den tiden rakk Garcia å sikre seg seier i klatrekonkurransen, den ene av to spurtkonkurranser, kombinertkonkurransen og prisen for dagens mest aggressive rytter.

- Det har vært en morsom dag for å si det slikt. Det gikk etter planen, sier sportsdirektør Carl-Erik Pedersen til procycling.no.

- Hadde du våget å håpe på en slik sesongstart?

- Man håper jo alltid. Det er stort å kjøre med disse lagene og de store gutta. Vi har sett på dette som en stor mulighet og man må gripe dem når man først får mulighetene, svarer Pedersen.

Samtidig endte lagets Henrik Steen Haugen på en godkjent 26. plass.

Etappen ble vunnet av Matteo Pelucchi (IAM) foran Elia Viviani (Sky) og Jose Joaquin Rojas (Movistar).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikker på nykjøp Garcia ble signert på tampen av 2014. Franskmannen som er bosatt i Oslo var lite kjent for lagledelsen i Frøy, og Pedersen innrømmet at signeringen var en gambling.

- Nå har han vært med på samling både på Gran Canaria og Mallorca og det virker veldig, veldig lovende, sier Pedersen om sin nye franskmann.

- Utfra de andre rytterne i laget, er han blant de beste?

- Utfra treningene og utfra det han viste i rittet nå, er han virkelig blant de beste, sier Pedersen.

Mallorca Challenge fortsetter fredag med en hard fjelletappe. Det samme venter lørdag, før det hele avsluttes på søndag.

- Det betyr mye for oss å delta her. Det har vært en motivasjonsfaktor i treningsarbeidet lenge.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no)