Norsk lagkamerat i sorg: - Unikt vennskap

Bjorg Lambrecht (22) er død. Norske Carl Fredrik Hagen syklet på samme lag.

SYKLIST: Bjorg Lambrecht ble bare 22 år gammel. Foto: NTB scanpix
SYKLIST: Bjorg Lambrecht ble bare 22 år gammel. Foto: NTB scanpixVis mer

Syklisten Bjorg Lambrecht (22) er død etter en velt under Polen rundt. Han ble erklært død vel to timer etter ulykken.

Lambrecht kjørte på en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen. Nå bekrefter laget at han er død. Legene skal ha kjempet for å holde ham i livet, men belgieren skal ha dødd på operasjonsbordet.

Norske Carl Fredrik Hagen syklet på lag sammen med Lambrecht i Polen rundt. Han er i sorg etter dødsfallet.

- Bjorg var en utrolig flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen utviklet vi et unikt vennskap, skriver Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen – som for tiden sykler Polen rundt, skriver Hagen på Twitter.

- Bjorg vil for alltid ha en plass i mitt hjerte. Mine dypeste kondolanser til hans familie, venner og alle i Lotto Soudal-familen.

- En tragedie

En hel sykkelverden er i sorg etter dødsfallet.

- Det verst tenkelige tragedien som kan ramme familien, vennene og lagkameratene til Bjorg har skjedd. Hvil i fred, Bjorg, skriver laget på Twitter.

Velten kom 50 kilometer før mål på den 150 kilometer langre etappen. Ifølge Michal Sieron, talsmann for sykehuset i Rybnik, ble Lambrecht gjenopplivet ute i sykkelløypa, men han kom seg ikke gjennom operasjonen for de omfattende skadene han pådro seg, skriver NTB.

- Resultatet i løpet i dag har ingenting å si. Jeg er knust etter å ha hørt de tragiske nyhetene og vil sende mine personlige kondolanser til familie og venner av Bjorg Lambrecht, sier sykkelkollegaen, Pascal Ackermann. Han ble tildelt seieren på dagens etappe etter at Fabio Jakobsen fra Nederland ble disket for å ha dyttet en konkurrent på oppløpet.

Ifølge cyclingnews var Lambrecht et stort talent, som blant annet vant U23-utgaven av Liège - Bastogne - Liège.

- Noen ganger er livet så urettferdig. Så ung og med så mye foran seg, skriver sykkellaget Movistar.