Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk landslagssjef mener svakt Saxo Bank kan ødelegge for Contador

- Han er likevel storfavoritt i Giro d'Italia, sier Kjærgaard.

STORT FAVORITT: Spanske Alberto Contador er ifølge Steffen Kjærgaard favoritt til å vinne Giro d'Italia sammenlagt. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
STORT FAVORITT: Spanske Alberto Contador er ifølge Steffen Kjærgaard favoritt til å vinne Giro d'Italia sammenlagt. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY Vis mer

(Dagbladet): Lørdag starter Giro d'Italia med etappe fra Venaria Reale til Torino. Alberto Contador vant giroen sammenlagt i 2008 - og satser på ny seier med danske Team Saxo Bank-SunGard i år.

Tidligere proffsyklist og nåværende landslagssjef Steffen Kjærgaard holder spanjolen som favoritt i årets utgave.

LANDSLAGSSJEF: Steffen Kjærgaard er norsk landslagssjef i sykling. Han tror Alberto Contador vinner giroen, og at et svakt kollektivt Saxo Bank er det eneste som kan hindre spanjolen. Foto: Heiko Junge, Scanpix.
LANDSLAGSSJEF: Steffen Kjærgaard er norsk landslagssjef i sykling. Han tror Alberto Contador vinner giroen, og at et svakt kollektivt Saxo Bank er det eneste som kan hindre spanjolen. Foto: Heiko Junge, Scanpix. Vis mer

- Jeg tror Contador vinner fordi han viser kanonbra form. Han har vært fenomenal den siste tiden. Men jeg er ikke like imponert over danskenes lag, sier Kjærgaard til Dagbladet.

- Kan felle Contador
Han mener det eneste som kan frata Contador en topplassering er at laget svikter kollektivt.

- Saxo Bank er ikke skremmende bra på papiret. De spanske rytterne vet jeg ikke så mye om, men de danske er i alle fall ikke noen «fjellgeiter». Contador trenger gode hjelpere, og det som kan bli deres svake punkt er nettopp om laget hans er godt nok, sier Kjærgaard.

KONTROVERSIELL: Alberto Contador og Team Saxo Bank satser på seier i Italia. Her er han sammen med den danske teamsjefen Bjarne Riis. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES
KONTROVERSIELL: Alberto Contador og Team Saxo Bank satser på seier i Italia. Her er han sammen med den danske teamsjefen Bjarne Riis. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer

- Noe av det som kan felle Contador i år er at laget ikke har nok kvaliteter.

Selvsikker spanjol Til tross for at Contador har ladet opp til sykkelrittet med dopingpåstander og forkjølelse, ser han frem til å komme igang.

Årets spanske giro-favoritt er ikke enig i at laget hans kan ødelegge i tittelkampen.

- Rytterne er motiverte, og selv om det er sterkere lag enn vårt i fjellene - som Liquigas, Lampre, Geox og Katusha - er jeg glad og forventningsfull. Jeg har 100 prosent tiltro til hver eneste av mine lagkamerater. Jeg tror at de utfører oppgavene perfekt, sier Contador til Saxo Banks hjemmeside.

- I de siste to månedene har jeg forberedt meg så godt som overhodet mulig uten å være fanatisk. Nå føler jeg meg klar og gleder meg til å starte. Man vet aldri helt hvor man står. Forkjølelsen har skapt litt problemer, og jeg har tatt det rolig i noen dager. Jeg skal likevel være klar til start, sier Contador

Uforutsigbart Og dette er hans argeste konkurrenter, ifølge ham selv:

LAGKAMERATENE: Kjærgaard mener Contador er avhenhing av et godt lag for å lykkes. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO
LAGKAMERATENE: Kjærgaard mener Contador er avhenhing av et godt lag for å lykkes. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO Vis mer

- Jeg liker ikke å nevne navn i fare for å glemme noen. Mest press er det på Nibali, Scarponi og Menchov. Blant utfordrerne finner vi Kreuziger, Igor Antón, Joaquím, Sastre, Sella og mange andre, sier Contador.

Steffen Kjærgaard er enig i at mange kan blande seg inn i utfordrergruppen.

SEIER: Team Saxo Bank sykler for sammenlagtseier til Alberto Contador. Foto: /Ricardo Ordonez
SEIER: Team Saxo Bank sykler for sammenlagtseier til Alberto Contador. Foto: /Ricardo Ordonez Vis mer

- Giro d'Italia er veldig uforutsigbart, og flere kan henge med i toppen. Jeg tror likevel Contador er sterkest av de som stiller til start, og ryttere som Kreuziger skal ikke ha mulighet til å matche spanjolen, sier Kjærgaard til Dagbladet.

KAN ØDELEGGE: Italienske Vincenzo Nibali regnes som hovedutfordreren til Contador. Foto: AFP PHOTO/  BETTINI/
KAN ØDELEGGE: Italienske Vincenzo Nibali regnes som hovedutfordreren til Contador. Foto: AFP PHOTO/ BETTINI/ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media