Norsk landslags­spiller død

Basketspilleren Alex Dakin er død, 27 år gammel.

DØDE I GÅR: Alex Dakin spilte på Bærum Basket og hadde kamper for det norske landslaget. Foto: Bærum Basket
DØDE I GÅR: Alex Dakin spilte på Bærum Basket og hadde kamper for det norske landslaget. Foto: Bærum Basket Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bærum Basket bekrefter overfor Dagbladet at deres spiller Alex Dakin gikk bort i går kveld.

- Vi mottok det triste budskapet i dag, og er alle i sjokk. Alex var en utrolig lojal, hjelpsom klubbspiller som vokste fra å være en litt forsiktig gutt til å bli en landslagsspiller. Han sto på terskelen til en større karriere. Men mer enn noe annet er det den fantastiske personen Alex vi minnes i dag, sier trener Mathias Eckhoff til Dagbladet.

- Han var en så positiv fyr. Han lyste opp hallen når han kom inn i den. Han var en spiller og et menneske alle ønsket å ha på laget, fortsetter Eckhoff, som også er norsk landslagstrener.

Det var i desember 2019 at legene oppdaget at Dakin hadde en svulst på hjernen.

I et intervju med TV 2 tidligere i år fortalte Dakin om sykdommen og de første symptomene som meldte seg, at han ikke klarte å skrive meldinger ordentlig, og merket en lyd bak i øret.

Senest i slutten av februar spilte Dakin kamp mens han mottok tøff behandling for kreft.

- Må hylle Alex Dakin, som tar turen til Trondheim, kommer seg på parketten og spiller mens han til daglig mottar behandling for kreft. En jævla hedermann og et forbilde for alle unge. Vi heier på deg, Alex. Du er så sterk, skrev basket-ekspert Magnus Barstad den gang.

Dakins helsetilstand ble bedre utover våren og sommeren.

- Han måtte nærmest lære seg å løpe igjen etter den tøffe kreftbehandlingen. Men han jobbet så hardt og kom tilbake. Alt så lysere ut etter sommeren. Han var på treninger, før han fikk tilbakefall og alt snudde. Etter det gikk alt dessverre fryktelig fort. Han vil bli enormt savnet av oss alle, og tankene våre går til familien, sier Eckhoff.

Dakin var åpen om sin sykdom. På Instagram-siden alex.dakin.recovery kunne folk følge hans daglige kamp.

Bærum Basket opplyser til Dagbladet at klubben vil holde en minnestund for Dakin i forbindelse med kampen mot Kongsberg i helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer