Norsk landslagsspiller i hockey funnet død

Håper obduksjonen gir svar.

DØD: Scott Winkler (23) ble funnet død i sitt hjem onsdag. Foto: Frisk Asker
DØD: Scott Winkler (23) ble funnet død i sitt hjem onsdag. Foto: Frisk AskerVis mer

(Dagbladet): Scott Winkler (23) ble funnet død onsdag i sine foreldres hjem på Asker. Det er ingenting som tyder på at noe kriminelt har funnet sted.

Politiet i Asker og Bærum bekrefter overfor Dagbladet at de registrerte et dødsfall som samsvarer med det omtalte dødsfallet i går.

Fordi mannen er så ung, blir den døde rutinemessig sendt til obduksjon. Dette vil forhåpentlig gi klarhet i hvorfor 23-åringen døde.

Draftet av NHL-klubb Siden 2009 har Winkler spilt for Colorado College i USA, etter først å ha blitt draftet av NHL-klubben Dallas Stars i 2008. Før det spilte han for Frisk-Asker, men fikk ingen kamper for førstelaget deres. Winkler fikk tre kamper for det norske a-landslaget.

- Det er med dyp sorg vi må meddele at Frisk Asker-gutten Scott Winkler har gått bort i en alder av 23 år. Han ble funnet i sitt hjem her i Norge. Scott gikk sine barneskøyter i Frisk Asker og hadde deretter stor fremgang i USA. Vår dypeste medfølelse går til de etterlatte, skriver Frisk-Asker på sine hjemmesider.

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen uttrykte også sorg etter å ha hørt om bortgangen.

- Utrolig trist. RIP Scott Winkler. En ekte hockey elsker. Hockey Norge kommer til å savne deg, skriver han på Twitter.

Også Norges Ishockeyforbund bruker Twitter til å formidle sine kondulasjoner.

- NIHF har mottatt beskjed om at lovende 23-årige Scott Winkler er funnet død i sitt hjem i dag. Vår dypeste medfølelse til familie og venner.

Lagkamerater i sorg Dødsfallet omtales også amerikanske medier, blant annet i Colorado-avisa The Gazette.

- Alle elsket og respekterte ham. Han var en bror for oss alle. Dette gir ikke mening, sier William Rapuzzi, som var kaptein på College-laget fra 2012-2013.

Avisa skriver at Winkler nylig fullførte en grad i økonomi. Nå er miljøet rundt ham i Colorado i sorg.

- Det første du føler er et sjokk og et håp om at det ikke er sant. Scott har jobbet hardt med å forberede seg for treningsleir i sommer, og det er uvirkelig at dette kan skje med en på hans alder. Han hadde en lys framtid foran seg. Jeg ønsker at alle Colorado College-fans og tilhengere av hockey generelt om å ha Winkler-familien i tankene og bønnene, sier Ken Ralph, sportssjef ved Colorado College.