Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk landslagsspiller inviterte flyktningfamilie hjem i jula

Og ga skikkelig hockeyopplevelse til 25 flyktninger i helga.

NYE VENNER: Mathias og Julie (samboer, til venstre) inviterte Mark, Natalie, Ensaf og Isaf til julefeiring. Foto: Privat
NYE VENNER: Mathias og Julie (samboer, til venstre) inviterte Mark, Natalie, Ensaf og Isaf til julefeiring. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): - Det var sterkt å høre historien om hvorfor de måtte flykte, sier Stavanger Oilers-spilleren Mathias Trettenes (22) til Dagbladet.

I jula åpnet han og samboeren dørene for en familie på fire, og lørdag sørget Trettenes og Stavanger Oilers for at totalt 25 flyktninger fikk se laget knuse Manglerud Star 6-0 i DNB Arena.

- Jeg synes det er fint å hjelpe og lære ting av andre folk. Vi har også masse å lære de som kommer hit. I tillegg er det en fin måte å skaffe seg venner på, sier Trettenes.

- Koster så lite Jula 2014 prøvde han på det samme, men da kravet til Røde Kors var at han måtte bli flyktningguide, måtte han pent takke nei.

- Det var litt for mye forpliktelser i forhold til hva jeg har mulighet til i hverdagen min.

Men denne jula ordnet det seg, da faren ringte en bekjent på mottaket Forus. Det ble laget dobbelt opp med mat, noe Trettenes ikke hadde noe problem med.

- Det koster så lite. Og man knytter vennskap for resten av livet. Kan jeg i 20-årene gjøre det, kan alle. Det vil alltid være delte meninger om ting, men jeg var aldri skeptisk eller usikker på å gjøre dette. Dette er mennesker som er i nød.

- En grunn til at de kommer Familien som besøkte Trettenes ga hockeyspilleren et nytt perspektiv på livet.

- Vi i Norge har ikke så mange bekymringer, og det som er mine problemer, hadde nok ikke vært deres. Jeg tror vi må sette oss inn i hvor forferdelig de har det. Det er jo en grunn til at de går én måned i strekk for å komme hit. De kan dessverre ikke være der de kommer fra.

Etter den vellykka jula og hockeykampen, kommer han definitivt til å gjøre det igjen, og håper andre også vil gjøre det.

- Folk sier at det er fint gjort og slike ting, men formålet er at flere skal gjøre det.

NYTT PERSPEKTIV PÅ LIVET: Mathias Trettenes lærte mye av flyktningene han inviterte på julefeiring. Her fra pressetreff med landslaget i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NYTT PERSPEKTIV PÅ LIVET: Mathias Trettenes lærte mye av flyktningene han inviterte på julefeiring. Her fra pressetreff med landslaget i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media