Ingvild Isaksen i Juventus:

Norsk landslagsspiller om oppfølgingen i Juventus: – Aldri vært borti noe liknende

Ingvild Isaksen har endelig fått sparka i gang det italienske eventyret.

DEBUT: Ingvild Isaksen fikk endelig sin første kamp for Juventus. Det ble seier 1-0 mot Verona. Her er hun før EM-kampen mellom Norge - Nederland (0-1) på stadion i Utrecht.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DEBUT: Ingvild Isaksen fikk endelig sin første kamp for Juventus. Det ble seier 1-0 mot Verona. Her er hun før EM-kampen mellom Norge - Nederland (0-1) på stadion i Utrecht. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ingvild Isaksen har hatt et lengre skadeopphold. Nå er midtbanespilleren tilbake i trening og spilte søndag sin første kamp for det italienske laget.

Det ble både debut og 1–0 seier for Isaksen. Hun var på banen i 54. minutter og er fornøyd med prestasjonen.

– Det var veldig deilig og veldig etterlengta å få debuten. Jeg følte jeg var i god form og hadde god ro med ballen, forteller Isaksen til Dagbladet.

Tre måneder ute

Jenta fra Drøbak har vært skadet i hælen, noe som gjorde at hun mista mye spilletid under årets EM og fikk en rusken start på det nye italienske oppholdet. Isaksen dro til Juventus i august, men har ikke trent for fullt før nå. Likevel trives jenta veldig godt.

– Oppfølging på skaden har vært kjempebra. Jeg har aldri vært borti noe liknende, støtteapparatet er gigantisk, sier Isaksen.

Under rehabiliteringen trente Isaksen på anlegget til A-lagsherrene, men det var det eneste hun så til de.

– Jeg så herrene en del da jeg var på rehabilitering, fordi det var på treningsanlegget deres. Ellers har vi ikke sett de noe spesielt, vi holder til på et annet treningsfelt, forteller hun.

Stortrives

Damelaget til Juventus er et nyoppstarta lag i Serie A i forkant av årets sesong. Den tidligere Stabæk-spilleren har signert for to år og forteller at det var litt rotete de første månedene.

– Laget bestemte seg i juni for å stille lag og starta opp i august. Det merka man. Den første måneden var det ting som ikke var i boks, men det ordna seg. Nå fungerer alt veldig fint, både laget og jeg har fått ting på plass.

Tidligere i september meldte Isaksen at hun bodde på hotell. Nå har jenta fått seg leilighet og sier at hun må lære seg språket.

– Nå trives jeg veldig godt. Det tar alltid litt tid å bli vant til nytt lag og nye omgivelser, men nå har jeg fått leilighet og begynner å komme inn i det. Det er veldig deilig, sier Isaksen.

– Treningene foregår for det meste på italiensk. Trenerne kan noe engelsk, men det blir veldig enkelt. Jeg må lære språket, legger hun til.

Topplag

Serien starta 9. september. Juventus har vunnet samtlige kamper siden oppstart. Nå ligger de på andreplass med 12 poeng, likt med Brescia på topp, men målforskjell skiller lagene. Juventus har scoret tolv mål og sluppet inn ett. Isaksen mener nivået er ganske likt som Norge.

– Vi har et godt lag i Juventus. Forskjellen ligger derimot mellom de ulike lagene i serien. Jeg vil si nivået er ganske likt som i Norge, bare at det er mye større forskjell mellom topp og bunn her, opplyser Isaksen.

  • Neste kamp er mot FC Bari Pink på lørdag kl. 14.00

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer