Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Maars Johnsen på vei til AZ Alkmaar

Norsk landslagsspiss nærmer seg nederlandsk topplag

Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar. VG erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner.

BYTTER KLUBB: Bjørn Maars Johansen er på vei til å bytte ut Den Haag med Alkmaar i Nederland. AZ blir trolig hans nye arbeidsgiver. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BYTTER KLUBB: Bjørn Maars Johansen er på vei til å bytte ut Den Haag med Alkmaar i Nederland. AZ blir trolig hans nye arbeidsgiver. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Går overgangen i orden, kommer han til en klubb som fra før har de norske landslagsspillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø i stallen.

Ifølge VG er de to nederlandske klubbene enige om prislappen. Avisen erfarer at den ligger et sted mellom 22 og 25 millioner kroner.

Bjørn Mars Johnsen hadde en strålende debutsesong i nederlandsk fotball. Norskamerikaneren scoret 19 seriemål for Den Haag og hang med til det siste i kampen om ligaens toppscorertittel.

26-åringen debuterte for Norges landslag i fjor sommer.

AZ Alkmaar havnet på tredjeplass sist sesong. Laget skal til høsten spille i europaligaen.