Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk landslagsstjerne fikk marerittbeskjed på nasjonaldagen

Omar Elabdellaouis skadenyhet kan gi Jonas Svensson sjansen som Amund Skiri mener han fortjener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag hadde Olympiakos-profilen Omar Elabdellaoui håpet å feire den norske nasjonaldagen med gull og jubel i den greske cupfinalen mot AEK Athen.

Men et av sesongens høydepunkt ryker for den norske landslagsspilleren. Høyrebacken går i tillegg glipp av Norges landskamper mot Portugal, Belgia og Island, som finner sted fra 29. mai til 5. juni.

Det annonserer Omar Elabdellaoui på  Instagram, bare timer før den greske cupfinalen.

- Jeg har blitt skadet rett før cupfinalen. Jeg går også glipp av landslagets kamper de kommende ukene. Lykke til gutter! La oss ta «The Double», skrev Olympiakos-backen.

Det er tungt å svelge på en dag som dette hvor Elabdellaoui håpet å hedre Norge med en god prestasjon i den greske cupfinalen. I stedet må han sitte på sidelinja og overlate skjebnen til lagkameratenes hender.

Ingen Ronaldo mot Norge I tillegg ryker altså landskampene i det landslagssjef Per-Mathias Høgmo har omtalt som et «mini-EM». Høgmos retoriske grep og eufemistiske stil falt imidlertid ikke i smak hos supportere og eksperter.

Som Dagbladet har skrevet tidligere, er Portugals Cristiano Ronaldo uaktuell til landskampen mot Norge på grunn av Champions League-finalen dagen før. Uaktuell er også Tippeliga-spillerne mot Portugal 29. mai, all den tid de hjemlige spillerne er opptatt med seriespill den helgen.

Men i kampene mot Island og Belgia kommer Tippeliga-spillerne inn. Elabdellaouis skadefravær åpner opp for Rosenborgs formsterke høyreback Jonas Svensson, som ble hyllet i går.

- Svensson må få sjansen I TV 2s Fotballkveld var tidligere Aalesund-spiller Amund Skiri klar på at Svensson burde få sjansen som Norges høyreback. Freddy dos Santos mente imidlertid at Elabdellaoui fortsatt er hakket over Svensson.

- Svensson har ennå ikke debutert for landslaget. Nå er tiden moden. Han er så skapende offensivt for Rosenborg, både alene og sammen med Fredrik Midtsjø. Omar er kanongod, men kombinasjonen Midtsjø og Svensson er kanskje bedre enn det Omar og Per Ciljan Skjelbred får til, argumenterte Skiri.

Nå slipper imidlertid Høgmo dette luksusproblemet. Nå ligger alt til rette for Svenssons landslagsdebut.

FÅR SJANSEN? Jonas Svensson får trolig sjansen på Norges høyreback i Omar Elabdellaouis skadefravær.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR SJANSEN? Jonas Svensson får trolig sjansen på Norges høyreback i Omar Elabdellaouis skadefravær. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!