TAR OVER:  Landslagstreneren for de norske alpintjentene har sagt opp jobben ett år før kontrakten går ut. Grunnen er at Stefan Abplanalp tar over stillingen som fartstrener for det amerikanske damelaget - deriblant Lindsey Vonn og Julia Mancuso. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB Scanpix
TAR OVER: Landslagstreneren for de norske alpintjentene har sagt opp jobben ett år før kontrakten går ut. Grunnen er at Stefan Abplanalp tar over stillingen som fartstrener for det amerikanske damelaget - deriblant Lindsey Vonn og Julia Mancuso. Foto: REUTERS / Leonhard Foeger / NTB ScanpixVis mer

Norsk landslagstrener tar over Lindsey Vonn og Lund Svindals eks

Slutter ett år før kontrakten går ut.

(Dagbladet): Landslagstreneren for de norske alpintjentene har sagt opp jobben ett år før kontrakten går ut.

Grunnen er at Stefan Abplanalp tar over stillingen som fartstrener for det amerikanske damelaget.

Der skal den sveitseren jobbe med store verdensstjerner som Aksel Lund Svindals eks-kjæreste Julia Mancuso, Tiger Woods sin kjæreste, Lindsey Vonn, og det store talentet Mikaela Shiffrin.

- All honnør for jobben han har gjort, vi ønsker han lykke til i USA. Arbeidet han har gjort med de norske jentene var veldig bra. Han har fått til mye med små ressurser og vi hadde likt at han fortsatte, sier sportsjef Claus Ryste til TV2.

Sveitseren får skryt av TV2s alpinekspert for arbeidet han har gjort, og resultatene som Lotte Smiseth Sejersted, Ragnhild Mowinckel og Nina Løseth har fått til i årets sesong.

- Dette er den beste sesongen for norsk kvinnealpint på ti år. Så det er synd å miste en av brikkene som har gjort at dette har fungert bra, sier Lars Elton Myhre til kanalen.

Og det er ingen tvil om at Stefan Abplanalp nå vil jobbe med alpintdamer som skaper overskrifter litt oftere enn hva de norske damene gjør.

Mancuso kastet klærne i magasinet GQ i februar, og oppfordret for få dager siden sine følgere på Instagram til å posere i bare undertøyet.

- SYND:  - Dette er den beste sesongen for norsk kvinnealpint på ti år. Så det er synd å miste en av brikkene som har gjort at dette har fungert bra, sier Lars Elton Myhre om Abplanalp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- SYND: - Dette er den beste sesongen for norsk kvinnealpint på ti år. Så det er synd å miste en av brikkene som har gjort at dette har fungert bra, sier Lars Elton Myhre om Abplanalp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer