Norsk landslagsutøver siktet for å ha filmet jenter i dusjen

Siktet for to forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk landslagsutøver som har representert Norge i internasjonale konkurranser skal være siktet for å ha filmet jenter i dusjen. Det melder NRK.

Mannen, som skal ha NM-medaljer i sin idrett, skal ha filmet i dusj og garderobe under et stevne på nasjonalt nivå høsten 2015, og er etter denne episoden siktet etter paragraf 266 i straffeloven:

«Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil to år».

Filmet en midreårig jente I tillegg til forholdet fra 2015, skal et eldre forhold ha blitt anmeldt av en annen fornærmet. Dette skal ha skjedd i 2012, hvor den fornærmede jenta var under 16 år.

Ifølge NRK skal politiet ha ransaket mannens leilighet og gjort beslag, men de har ikke ønsket å kommentere beslagene til NRK av hensyn til etterforskningen.

SuspendertUtøveren skal være suspendert fra landslaget, etter å ha blitt anmeldt av sitt eget forbund til Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

NRK opplyser at suspensjonen skal gjelde i to måneder, før saken da må vurderes på nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer