Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk landslagsutøver siktet for å ha filmet jenter i dusjen

Siktet for to forhold.

(Dagbladet): En norsk landslagsutøver som har representert Norge i internasjonale konkurranser skal være siktet for å ha filmet jenter i dusjen. Det melder NRK.

Mannen, som skal ha NM-medaljer i sin idrett, skal ha filmet i dusj og garderobe under et stevne på nasjonalt nivå høsten 2015, og er etter denne episoden siktet etter paragraf 266 i straffeloven:

«Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil to år».

Filmet en midreårig jente I tillegg til forholdet fra 2015, skal et eldre forhold ha blitt anmeldt av en annen fornærmet. Dette skal ha skjedd i 2012, hvor den fornærmede jenta var under 16 år.

Ifølge NRK skal politiet ha ransaket mannens leilighet og gjort beslag, men de har ikke ønsket å kommentere beslagene til NRK av hensyn til etterforskningen.

Suspendert
Utøveren skal være suspendert fra landslaget, etter å ha blitt anmeldt av sitt eget forbund til Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

NRK opplyser at suspensjonen skal gjelde i to måneder, før saken da må vurderes på nytt.

- Han har erkjent overfor domsutvalget at han forsøkte å filme, men ikke filmet. Ifølge særforbundet har han i flere sammenhenger til utøvere og ansatte i administrasjonen erkjent å ha filmet, ikke bare forsøkt, sier utvalgsleder Ivar Sølberg til NRK.

Det foreligger ingen dom på mannen, og Sølberg understreker at utvalget har lagt erkjennelsen om forsøk til grunn.

Anmeldt kollega for mobbing Den siktede utøveren skal både ha skaffet seg en idrettsadvokat og en forsvarsadvokat, men ingen av de tre skal ha ønsket å uttale seg om saken til NRK.

I sin forklaring til domsutvalget, skal mannen ha anklaget navngitte utøvere og ansatte i forbundet for langvarig mobbing. Nå skal utøveren også ha levert en anmeldelse på en landslagskollega for mobbing, skriver NRK.

Den skal ikke forbundet ha mottatt, men de skal ha fått skriftlig beskjed om en anmeldelse. Den anmeldte utøveren skal heller ikke ha mottatt anmeldelsen, og har ikke ønsket å kommentere saken til NRK.