Vegard Ulvang hyller Langrennskomitéens avgjørelse om å forby fluorsmurning

Norsk langrenn innfører forbud mot fluorsmurning: - Et viktig, historisk vedtak

Langrennskomiteen har i møte med de norske skikretsene innført et forbud mot fluorsmurning. Det kan bli starten på en liten revolusjon i langrennsverdenen.

FORNØYD: Vegard Ulvang er strålende fornøyd med innføringen av et forbud mot fluor under langrennsskiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORNØYD: Vegard Ulvang er strålende fornøyd med innføringen av et forbud mot fluor under langrennsskiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en kamp som har pågått i flere år har Norges Skiforbund i dag avgjort at det blir innført fluorforbud under skiene for alle skiløpere opp til 16 år fra og med denne vinteren.

Bruken av fluorvoks også blant de yngre utøverne har bare økt og økt. Fluorsmurning er i tillegg til å være svært dyrt, også giftig og bringer med seg helse- og miljømessige utfordringer.

Allerede for ett år siden var saken oppe i et møte mellom langrennsledelsen og skikretsene. Da følte ikke styret at de hadde tilstrekkelig metoder for å teste om det ble brukt fluor på skiene før rennstart. Det følte kretsene var nødvendig for å innføre et totalforbud, og dermed ble det et intensjonelt vedtak for ett år siden.

- Historisk vedtak

Nå forteller leder i Langrennskomitéen i Norges Skiforbund (NSF), Torbjørn Skogstad, til Dagbladet at de er svært fornøyde med å ha fått på plass forbudet.

- Vi er veldig glade for forbudet. Jeg oppfattet på fagmøtet i fjor at alle var enige om et forbud, men vi var ikke langt nok fremme på testfronten for å innføre et forbud da. Det er tre grunner til forbudet. De er helse, kostnad og miljø. Det er de tre punktene som gjør det ekstra viktig. Alle de er jo verdibaserte årsaker, forteller Skogstad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer