Norsk langrennsfest

De norske langrennsløperne er så suverene i klassisk stil at det nesten er kjedelig. Odd-Bjørn Hjelmeset vant blant gutta og hadde seks (!) norske løpere etter seg på lista. Bente Skari var suveren blant jentene.

Det er ikke lenge siden Hjelmeset gjennomgikk en mindre operasjon for å få orden på magen. At inngrepet var vellykket, er dagens resultatliste et suverent prov om.

- Deilig. Det føles veldig bra. Spesielt å slå Thomas Alsgaard sier Hjelmeset. Han vant verdenscupåpninga forrige vinter også, men den gangen satte magen ham utenfor utover vinteren. I år har han håp om å vare en hel sesong. Klarer han det, blir han å regne med i sammendraget til slutt.

Det gjør også Thomas Alsgaard. Han overrasket både seg sjøl og de fleste andre med andreplassen på Beitostølen. Som vanlig var han super-pessimist på forhånd, og hadde liten tro på pallplass.

- Artig at det gikk såpass bra. Men fortsatt er det noe som ikke stemmer. Tro hva dere vil, men dette er ikke bra nok for meg, sier Thomas.

Tore Bjonviken ble treer på Beitostølen.

Bente Skari koblet grepet på verdenscupen fra første stavtak. Og hun gjorde det grundig. 44 sekunder foran toer Kaisa Varis (Finland) er rett og slett utklassing.

SEIER: Odd-Bjørn Hjelmeset vant verdenscup-åpningen på Beitostølen i dag.
UTKLASSING: Bente Skari knuste motstanderne da v-cupen åpnet på Beitostølen i dag.