Norsk langrennsstjerne gir opp sesongen: - Det har vært et mareritt

Har gått på en smell.

GIR OPP: 
Chris André Jespersen har hatt en mislykket sesong.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR OPP: Chris André Jespersen har hatt en mislykket sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke lenge siden Chris Jespersen var en av verdens beste langrennsløpere. 2. plassen i 2013/14-utgaven av Tour de Ski var beviset på at den tidligere juniorverdensmesteren endelig hadde blitt voksen.

Likevel var han - i kjent stil - ikke helt fornøyd. Årsaken var at Jespersen ble beordret til å hjelpe Martin Johnsrud Sundby til triumf.

Jespersen hadde lyst til å slå tilbake med å gå helt til topps, men har i stedet nådd bunnen denne sesongen. Allerede i oktober avblåste 32-åringen sesongen overfor Dagbladet.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg har mista halvparten av treninga jeg skulle hatt i vår og sommer. Vanligvis er jeg en julestjerne, det blir jeg i hvert fall ikke i år. Jeg har trent halvparten av det jeg skulle. Men det kan jo være jeg går fort på ski i januar eller februar, sa Jespersen til Dagbladet i oktober.

- Et mareritt Det lille håpet om å komme tilbake i god form til femmila i Holmenkollen på lørdag, er imidlertid helt borte nå. Nå gir langrennsprofilen opp denne sesongen - for andre gang.

- Det har vært et mareritt hele veien. Sesongen er egentlig ferdig for min del. Jeg tviler på at jeg får gå mer i verdenscupen, og det er jo heller ikke mye igjen av den, sier han til Bergensavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer