Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk langrennsstjerne gir opp sesongen: - Det har vært et mareritt

Har gått på en smell.

GIR OPP: 
Chris André Jespersen har hatt en mislykket sesong.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GIR OPP: Chris André Jespersen har hatt en mislykket sesong. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke lenge siden Chris Jespersen var en av verdens beste langrennsløpere. 2. plassen i 2013/14-utgaven av Tour de Ski var beviset på at den tidligere juniorverdensmesteren endelig hadde blitt voksen.

Likevel var han - i kjent stil - ikke helt fornøyd. Årsaken var at Jespersen ble beordret til å hjelpe Martin Johnsrud Sundby til triumf.

Jespersen hadde lyst til å slå tilbake med å gå helt til topps, men har i stedet nådd bunnen denne sesongen. Allerede i oktober avblåste 32-åringen sesongen overfor Dagbladet.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg har mista halvparten av treninga jeg skulle hatt i vår og sommer. Vanligvis er jeg en julestjerne, det blir jeg i hvert fall ikke i år. Jeg har trent halvparten av det jeg skulle. Men det kan jo være jeg går fort på ski i januar eller februar, sa Jespersen til Dagbladet i oktober.

- Et mareritt Det lille håpet om å komme tilbake i god form til femmila i Holmenkollen på lørdag, er imidlertid helt borte nå. Nå gir langrennsprofilen opp denne sesongen - for andre gang.

- Det har vært et mareritt hele veien. Sesongen er egentlig ferdig for min del. Jeg tviler på at jeg får gå mer i verdenscupen, og det er jo heller ikke mye igjen av den, sier han til Bergensavisen.

- Jeg var litt ivrig, men gikk på en smell. Plutselig stoppet det helt. Jeg gjorde et forsøk på å komme i form, og det så ut til å gå bra, men det bikket over, forteller han.

8. plassen i Davos før jul er eneste verdenscuprenn 32-åringen har fullført i en sesong som kan minne om Calle Halfvarssons marerittsesong.

Jespersen var også med til Nove Mesto i januar i år, men måtte bryte rennet på grunn av overbelastning i lårene. Utøveren fra Skånevik har slitt med forkjølelse og sår hals regelmessig siden april i fjor. I mai tok han også mandlene i håp om å bli bedre.

Vil slå tilbake Jespersen frykter likevel ikke for karrieren.

- Jeg hadde dårlig tid og måtte trene hardt. Jeg har aldri trent så lite som jeg har gjort i år, så jeg vet jo ikke helt hvor langt jeg kan strekke meg. Det er nytt for meg og veldig rart, sier 32-åringen.

- Jeg er ikke den første i verdenshistorien som har opplevd dette, så jeg skal klare å komme tilbake, lover han.

Jespersen var en av åtte utøvere som før sesongen ble tatt ut på det norske allroundlandslaget i langrenn.

Verdenscupeliten går femmil i Holmenkollen lørdag før turen går til Sverige og Finland de neste to helgene. Sesongen avsluttes med en ny tour i Canada fra 1. til 12. mars.

MARERITT: Chris André Jespersen karakteriserer denne sesongen som et mareritt.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MARERITT: Chris André Jespersen karakteriserer denne sesongen som et mareritt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer