Norsk lekestue mot Island

- Nesten ikke morsomt å spille, sier Lunde.

- Det er en dårlig kamp. Ikke noe gøy kamp å spille, jeg håper jeg ikke fornærmer noen, men det er ikke det, sier Kristine Lunde til TV2 etter kampen.

Norge dominerte nemlig fra begynnelse til slutt og avsluttet med kalassifrene 36-15 til de norske håndballjentene.

Tonje Larsen (33) blir trolig Norges viktigste våpen i EM. Fredag rundet hun 500 landskampmål mot Island i 36-15-seieren.

Det er likevel langt til scoringstoppen for Norge: Kjersti Grini ordnet hele 1003 mål på 201 kamper i sin karriere.

Larsen debuterte allerede i 1992, Men en kneskade satte henne lenge utenfor landslaget.

- Det er godt å være tilbake. Det var jo en god stund jeg ikke kunne være med. Etter OL ville jeg ha en tenkepause om framtiden, men jeg er med videre, sa Larsen til NTB.

Sjelden har håndballverdenen sett en toveisspiller, behersker forsvar og angrep, av et slikt kaliber.

For norske håndballfans er det bare å krysse fingrene for at Larsen slipper unna skader. Skulle hun forsvinne, er Norges posisjon plutselig ikke like overlegen.

FORNØYD: Marit Breivik var godt fornøyd med jentene etter kampen. - Det var gøy for mange av de som vanligvis ikke får så mye spilletid, sier hun til TV2. Foto: SCANPIX
FORNØYD: Marit Breivik var godt fornøyd med jentene etter kampen. - Det var gøy for mange av de som vanligvis ikke får så mye spilletid, sier hun til TV2. Foto: SCANPIX Vis mer

Island (steppet inn da Angola trakk seg) er turneringens slaktoffer, og kunne som ventet ikke yte så mye motstand.

Finanskrisen Island er knocket ut av har tappet laget for ressurser. Det er herrelaget (OL-sølv og i Norges EM-kvalgruppe) som får mest av pengene som er igjen.

Norge står nå med 18 strake seirer siden tapet mot Romania i sommer.
Fest
Trener Marit Breivik lot Isabel Blanco og keeper Katrine Lunde Haraldsen hvile mot Island.

Det er folkefest for håndballjentene i disse dager. Alle norske kamper meldes utsolgt i 4-nasjoners. Laget har ikke vist seg fram på norsk jord siden OL-gullet i august.

Norge fortsetter turneringen mot Danmark lørdag. Søndag venter det som var lagt opp til å bli en finale. Men Russland er delvis ribbet etter skader og landslagsnei siden Beijing-OL.

Det ligger an til at den norske troppen reiser til EM med 20 strake triumfer bak seg.

Og da vinnes kanskje gullet bare på farten?

NTB