Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk mål skulle vært annullert

Det andre norske målet i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Ungarn skulle vært annullert fordi frisparket forut for scoringen ikke ble korrekt tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungarns keeper Gabor Kiraly tok et frispark innenfor egen 16-meter og spilte ballen til en medspiller, som også var innenfor 16-meteren.

Han mistet den til en pågående Fredrik Strømstad, som la på til 2-0 for Norge.

– Om dommeren hadde oppdaget det, skulle han ha blåst og gitt et nytt frispark til Ungarn så lenge ballen ikke var satt korrekt i spill. Men vi må nesten anta at dommerne har trodd den ungarske forsvarsspilleren var på utsiden av 16-meteren, anså at frisparket var korrekt utført og dermed lot spillet gå, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, til NRK.

Ungarerne har likevel lite å hente på en eventuell protest.

– Nei, så vidt vi vet er det ikke noe grunnlag til å tro at det er levert inn noen protest, og hvis dette er en veldig tett situasjon på 16-meteren, vil man nok her legge dommerens skjønn til grunn. Dommeren må jo ha vurdert at dette har vært korrekt utført, og dermed tror vi ikke det er noen fare for noe etterspill, sier Pedersen.

(ANB)

FEIL UTFØRT FRISPARK: Fredrik Strømstad rappet ballen etter at Ungarn hadde tatt et feil frispark. Dersom dommeren hadde vært obs ville hjemmelaget fått en ny sjanse. Foto: Scanpix
FEIL UTFØRT FRISPARK: Fredrik Strømstad rappet ballen etter at Ungarn hadde tatt et feil frispark. Dersom dommeren hadde vært obs ville hjemmelaget fått en ny sjanse. Foto: Scanpix Vis mer
image: Norsk mål skulle vært annullert