Norsk mangemillionær sparket alle trenerne da sønnen ikke fikk spille. Nå er det fullt kaos

Ishockeyklubb-eier skaper overskrifter i USA.

KLUBB I VINDEN: Flint Firebirds i OHL har slitt med å få resultater, men har skapt overskrifter i USA på grunn av den norske eieren Rolf Nilsen. Nilsen er nå suspendert etter at han brøt avtaler med ligaen. Han har også fått bot på to millioner kroner. Foto: Danny Miller/The Flint Journal-
KLUBB I VINDEN: Flint Firebirds i OHL har slitt med å få resultater, men har skapt overskrifter i USA på grunn av den norske eieren Rolf Nilsen. Nilsen er nå suspendert etter at han brøt avtaler med ligaen. Han har også fått bot på to millioner kroner. Foto: Danny Miller/The Flint Journal- Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske mangemillionæren Rolf Nilsen fra Drammen er utestengt fra den kanadiske ishockeyligaen Ontario Hockey League (OHL) som følge av brudd på såkalte avtalevilkår mellom ligaen og Nilsen som klubbeier. Det skriver blant annet CBC og Detroit Free Press.

Nilsen eier klubben Flint Firebirds, som holder til i Flint i delstaten Michigan, men en rekke kontroverser har fulgt klubben etter nordmannens inntog i 2015:

Flere trener er sparket, spillere har gjort opprør, og nå har OHL-ligaen tatt over styringen av klubben. Nilsen er suspendert og har fått en bot på 250 000 dollar, noe som tilsvarer drøye to millioner kroner.

- Rolf Nilsen har brutt avtalen på flere punkter. Jeg er sikker på at dette er til det beste for klubben, spillerne og for OHL, sier David Branch, dirketør i OHL, ifølge CBC.

Sønn på laget Rolf Nilsen er grunnlegger av selskapet IMS Group, og kjøpte ishockeyklubben Plymouth Whalers i januar 2015. Den Detroit-baserte klubben ble deretter flyttet til byen Flint og til Perani Arena. Klubben byttet dermed navn til Flint Firebirds.

Det første året har derimot vært preget av uro og bråk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer