Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk mannefall på beintråkket is

VEYSONNAZ (NTB): Tom Stiansen, Finn Christian Jagge og Kjetil André Aamodt delte skjebne i verdenscuprennet i slalåm i Veysonnaz i dag. De kjørte ut i tur og orden i den vanskelig og svært isete løypa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Stiansen var det ekstra bittert, for han lå an til en topptid, men tre porter før mål klarte han ikke å stokke skiene riktig gjennom en port. Dermed var det over og ut.

- Jeg så på besiktigelsen at det var veldig trangt i den porten jeg ikke kom gjennom, så dette burde jeg vel klart, sa Tom Stiansen til NTB. Han har ikke helt fått det til å klaffe tidligere i år, men søndag kjørte han på topp nesten hele veien. Han lå noen hundredeler bak Alberto Tomba ved mellomtiden, men kjørte betraktelig bedre enn italieneren i det nedre partiet av løypa.

- Selv om jeg ikke kom til mål i dag, betyr dette at jeg har begynt å satse litt igjen. Sånn sett var det kanskje bra at jeg kjørte ut, sa han.

Egentlig var det bare uflaks som felte Stiansen i Veysonnaz, og rett etter at han kom inn i målpaddocken begynte han å glede seg til rennet i morgen. Da får han en ny sjanse, og den skal han ta bedre vare på.

Sanndrømt?

- I natt drømte jeg at alle nordmennene kom til å kjøre ut i dette rennet, sa Stiansen, og en periode virket det som om han var sanndrømt.

Finken Jagge hektet like etter mellomtiden, og noen minutter etterpå kjørte Kjetil André Aamodt ut på akkurat samme sted som Stiansen.

Men noe senere kom heldigvis Ole Kristian Furuseth og Hans-Petter Buraas seg til mål. Ingen av dem kjørte spesielt bra i første omgang, men de var med og avstanden framover var ikke avskrekkende for noen av dem.

- Jeg hektet i en hårnålssving akkurat i det jeg skulle begynne å gi på litt ekstra, sa Finken Jagge. Han var ikke spesielt fornøyd med starten sin i den litt rart satte løypa.

- Det var vanskelig å kjøre. Skiene hoppet og danset hele tiden, og når det er slik beintråkket is som tilfellet var her, blir skiene fort urolige. Da er det veldig lett å få en hekt som jeg gjorde, sa Finken til NTB.

Kom bakpå

- Like før mål var det vanskelig og tett. Jeg kom litt for mye bakpå, og da var jeg sjanseløs, sa Kjetil André Aamodt. Han karakteristerte kjøringen sin i første omgang som dårlig.

- Nå er jeg kjempeglad for at jeg får en ny sjanse i morgen, sa Aamodt, som hadde fin framgang i utforrennene i Wengen fredag og lørdag. De to åttendeplassene var han mer enn fornøyd med. Nå er målet hans å kvalifisere seg for det norske slalåmlaget i OL, men det kan bli svært vanskelig når både Jagge og Buraas kjører så godt som de gjør. I tillegg begynner også Stiansen og Furuseth å vise hva de er gode for.

Før OL gjenstår det tre slalåmrenn i verdenscupen. Det er det utsatte rennet fra Madonna di Campiglio, som går i Veysonnaz i morgen. Deretter er det nytt slalåmrenn i Kitzbühel neste helg, før oppkjøringen til OL avsluttes med parallellslalåm i Garmisch-Partenkirchen om 14 dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!