Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk medalje i curling! Russerne ble disket

Nedregotten bekrefter.

FÅR MEDALJE: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien. Foto: Hans Arn Vedlog / Dagbladet
FÅR MEDALJE: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien. Foto: Hans Arn Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedregotten og Skaslien tapte bronsekampen i mixed double mot OAR, men får bronsemedaljen etter at russeren Aleksandr Krusjelnitskij har testet positivt for det forbudte stoffet meldonium.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekreftet torsdag at det ikke blir noen høring i Krusjelnitskij-saken, og at han er utestengt fra OL.

Nedregotten og Skaslien reiste tilbake til Norge etter tapet i bronsekampen mot det russiske laget, men nå reiser de to tilbake til Sør-Korea.

– Ja, jeg kan bekrefte at vi har fått muligheten til å reise ned til Pyeongchang, sier Nedregotten tilEurosport.

Etter det kanalen erfarer har paret fått beskjed om at det blir en ny medaljeseremoni. Så langt er ikke den norske bronsemedaljen bekreftet fra offisielt hold, men Nedregotten sier til VG at paret trolig får medaljen utdelt i Sør-Korea.

Ifølge russisk TV har OARs mixed-lag allerede levert tilbake OL-medaljene som følge av dopingsaken.

Krusjelnitskij, som i tospann med kona Anastasija Bryzgalova tok bronse etter å ha slått Norge, testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Også B-prøver bekreftet funnene i A-prøvene.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) skulle egentlig holdt høring i Krusjelnitskij-saken torsdag, men den ble avlyst fordi han opplyste at han gir opp forsøket på å bli renvasket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!