TOK MEDALJE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til tredjeplass under EM i Nederland. Foto: NTB Scanpix
TOK MEDALJE: Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til tredjeplass under EM i Nederland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norsk medalje i Nederland: Grøvdal løp inn til 3. plass

Fikk betalt for mange år med hardt arbeid.

AMSTERDAM/OSLO (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal sprang inn til bronse under EM i Amsterdam i kveld på 10 000 meter.

Tida ble 31.23.45. Etterpå røpet 26-åringen at hun har hatt en hemmelig medaljeambisjon inn mot mesterskapet.

- Man sier at man ikke tenker på medalje, men innerst inne er det det eneste man gjør. Men det blir sånn at man må beskytte seg selv litt, forteller Bjerkeli Grøvdal til NRK.

- Smakte som gull

Bjerkeli Grøvdal har hatt en karriere preget av mange skader og mye sykdom. Derfor gjorde hennes første seniormedalje ekstra godt.

- Det var et skikkelig tøft løp. Det var en kamp om rundetidene for å bli ferdig. Det er fantastisk deilig å ta en medalje. Den smakte som gull i dag. Jeg fikk ikke brukt spurten min, men jeg fikk brukt kapasiteten min, sier Bjerkeli Grøvdal.

Bronsevinneren får samtidig masse skryt av NRKs eksperter.

- Det er fantastisk. Det er så fortjent etter alle problemene og skadene hun har vært gjennom de siste årene. Endelig får hun igjen for alt arbeidet hun har lagt ned, sier Jann Post.

- Svært klokt løp

NRK-ekspert Vebjørn Rodal roser også Bjerkeli Grøvdals prestasjon.

- Det var et svært klok løp. Hun sparte krefter lenge. Man kan kanskje stille spørsmål ved om hun burde vært mer offensiv og gått for andreplassen, men jeg ser at hun er langt nede i kjelleren nå, sier Rodal på direkten.

For Bjerkeli Grøvdal løp ikke bare fort, hun løp også smart og våkent. Hun var oppmerksom på alle fartsendringene i feltet, og tettet taktisk inn alle luker som oppsto. Den kenyanskfødte, tyrkiske jenta Yasemin Can gikk tidlig i brudd og holdt ledelsen helt inn, mens portugisiske Dulce Felix tok sølvet.