UFC NESTE? Emil «Valhalla» Weber Meek kan trolig få UFC-debut, etter den sensasjonelle seieren. Foto: Kristian Skogmo
UFC NESTE? Emil «Valhalla» Weber Meek kan trolig få UFC-debut, etter den sensasjonelle seieren. Foto: Kristian SkogmoVis mer

Norsk MMA-sensasjon

Nordmannen Emil Weber Meek (27) vant «karrierens viktigste match». Nå venter trolig UFC.

(Dagbladet): Emil Weber «Valhalla» Meek (27) knuste brasilianeren Rousimar Palhares (36) i kveldens skjebnekamp på Venator-stevnet i Italia. Seieren sender nordmannen opp i verdenstoppen, og nå tyder mye på at UFC blir neste stoppested.

- Jeg sa at jeg skulle sjokkere verden, skrev Meek på Facebook etter at seieren var et faktum.

Lørdagens oppgjør i weltervektklassen var over etter 45 korte sekunder, da nordmannen vant på knockout.

Seieren mot erfarne Palhares kom som en overraskelse på mange. Brasilianeren har en lang karriere med blant annet 12 UFC-kamper bak seg. Han hadde vunnet 15 av 18 seire på submission, før lørdagens møte med den norske vikingen. Meek på sin side hadde syv seire og to tap i mindre organisasjoner, før lørdagens match, skriver VG

- Dette er et sjokkerende resultat for Emil. Rousimar Palhares har fire seirer på rad, og to av dem er mot tidligere tittelutfordrere i UFC. Dette er et helt utrolig øyeblikk, og det ser du også på reaksjonen til Emil og de norske fansene tilstede, sier Andreas Roaldsnes, redaktør for radioprogrammet MMA-revyen, til avisa.

Han sier videre at UFC definitivt er neste stopp for nordmannen som nå har knocket seg inn i verdenstoppen. 

- Dette er den største muligheten jeg har fått i mitt liv. Kanskje er det også den største muligheten jeg noensinne kommer til å få, sa Meek til TV 2 i forkant av møtet med Palhares.