Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NORDMENN I MMA

Norsk MMA-stjerne klar for ny kamp i kveld etter å ha fått knust kjeven: - Den er bare blitt sterkere

Nærmer seg tittelkamp med seier i kveld, men minnes fortsatt marerittmatch i 2014.

FIRE SKRUER OG EN SKINNE: Håkon Foss ble operert etter det knusende slaget. Fire skruer og en skinne holdt bruddstedet sammen. Foto: Privat
FIRE SKRUER OG EN SKINNE: Håkon Foss ble operert etter det knusende slaget. Fire skruer og en skinne holdt bruddstedet sammen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alle ønsker å vinne kamper. Men det er ingen god følelse når man har skadet en konkurrent. Jeg syntes synd på ham, sier rumeneren Ion Pascu (34) til Dagbladet.

I ringen er han et monster. Utenfor ringen er han sympatisk og imøtekommende.

13. juli 2013 entret nordmannen Håkon Foss (30) buret for en kamp i Ultimate Warrior Challenge. Inne i det samme buret i Essex i England befant Ion Pascu seg.

MUSKELBUNT: Ion Pascu har noen voldsomme overarmer. Da han traff Håkon Foss med høyreneven, knuste kjeven. Foto: privat
MUSKELBUNT: Ion Pascu har noen voldsomme overarmer. Da han traff Håkon Foss med høyreneven, knuste kjeven. Foto: privat Vis mer

Håkon Foss hadde sagt ja til kampen, fordi han var uredd og ville raskt fram.

Men han tenkte sitt der og da.

Spesielt siden Pascu ikke dukket opp til innveiingen. Foss fikk en kort beskjed om at rumeneren sleit med vekta og satt i badstu.

Pascu forklarer:

- Jeg hadde problemer med å kvitte meg med den siste kiloen. Derfor måtte jeg sitte lenger i badstu for å svette den ut og måtte veie inn etter det.

KNUST KJEVE: Det bar rett til sjukehus og operasjon i Dublin etter det harde slaget. Foto: Privat
KNUST KJEVE: Det bar rett til sjukehus og operasjon i Dublin etter det harde slaget. Foto: Privat Vis mer

- Dæven,han er svær

Foss forteller:

- Jeg tenkte, dæven han er svær. Da kampen var i gang kjente jeg med en gang at Pascu hadde en tung slagkraft, forteller Håkon Foss om den skjebnesvangre kampen.

Han fortsetter:

FIGHTER: Håkon Foss har fått fart på karrieren nesten fire år etter at han fikk kjeven knust av Ion Pascu. Nå står Foss med fire strake triumfer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIGHTER: Håkon Foss har fått fart på karrieren nesten fire år etter at han fikk kjeven knust av Ion Pascu. Nå står Foss med fire strake triumfer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Egentlig følte jeg at jeg hadde taket på ham. Men så traff han med en voldsom høyre. Det smalt i kjeven som skranglet. Haken hang bare rett ned.

Kjeven til Håkon Foss var knust. Etter et eneste slag fra Ion Pascu.

Kampen var selvfølgelig over.

Foss ble fraktet til sykehus som opererte ham morgenen etter. Kjeven ble skrudd sammen med en skinne og fire skruer.

Ion Pascu husker kampen godt.

- Ja, det gjør jeg. Jeg ble lei meg da jeg fikk høre hvordan det hadde gått med ham.

Tror på Foss

Om framtida sier Pascu dette om både Håkon Foss og seg selv:

- Jeg tror vi begge to har nådd et høyere nivå enn vi befant oss på den gangen. Og jeg tror vi er bra nok til å komme inn i UFC. Jeg tror vi er gode nok til å slåss om beltet.

Pascu har også innstillingen om å møte hvem som helst. Den innstillingen har også Kenneth Bergh.

De to norske fighterne mangler ikke mot. Det skal være sagt.

Bergh har slitt med å få seg en motstander. Rett og slett fordi han har virket fryktinngytende sterk i sine kamper. Men fredag kveld venter tøffingen Norman Paraisy i det samme stevnet, CWFC 84 i London. Franskmannen har ikke vært i buret siden han tapte mot norsk-svenske Jack Hermansson i tittelkamp om beltet i Cage Warriors 7. april 2014.

Paraisy hadde bestemt seg for å gi seg. Men nå gjør franskmannen comeback i buret.

- Endelig blir det match. Det har nok vært en del som har hatt betenkeligheter. Flere som sikter mot UFC har muligens sett på det som problematisk å møte meg. Et tap kan jo skape et hinder på den veien, sier Kenneth Bergh.

Håkon Foss vant overlegent over Martyn Harris lørdag 4. mars i Cage Warriors i Dublin. Fredag kveld venter briten Craig White. En ung utøver som har vist talent.

Bani Sereba er treningspartner til Håkon Foss og er sammen med ham i London.

Han har studert White og sier følgende, mens Foss svetter ut de siste 100 grammene før innveingen torsdag ettermidag:

- Det er en fighter som er bra både stående og på bakken. Det er en god match for Håkon. Men jeg mener at Håkon er bedre enn noensinne. Jeg tror han tar White både stående eller langs bakken. Om briten forsøker å ta ham ned, tror jeg han vil få seg en overraskelse, sier Bani Sereba til Dagbladet.

Om kjeven til Håkon Foss sier Sereba følgende:

- Det er flere år siden. Og jeg mener at kjeven hans bare er blitt sterkere av det bruddet.

- Jeg er ingen doktor. Men jeg har følt at kjeven min i hvert fall ikke er blitt et svakt punkt etter at den ble leget, sier Håkon Foss til Dagbladet etter innveingen.

Tittelkamp eller UFC

Han forteller at tittelholder Karl Amoussou satt ringside med beltet rundt livet i den forrige kampen mot Martyn Harris 4. mars i Dublin. Da vant Foss på submission, at motstanderen gir opp i en låst situasjon.

- Jeg skulle kanskje pekt ham ut som neste motstander der og da. Men det er uansett ikke for seint, sier Foss.

Han møtte fransk-tyske Amoussou 12. desember i 2015 og tapte. Nå er lysten på revansje stor.

- Han fikk meg inn i en spesiallås som er hans beste manøver. Jeg tok den kampen på bare to ukers varsel. Det gjør jeg ikke igjen. Muligheten til å vinne over Amoussou anser jeg for å være ganske bra.

Om jeg får sjansen. Og jeg tror den kommer om jeg vinner fredag kveld, sier Håkon Foss.

  • MMA-stevnet fra London i kveld sendes på Viaplay Fighting fra kl. 19.30.
Hele Norges coronakart