Norsk nedtur i Holmenkollen

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det ble ingen norske medaljer på VMs andre dag. Både jentene og guttene skjøt seg ut av medaljekampen, men likevel er landslagstreneren fornøyd.

- Helga sett under ett har vært fantastisk på alle måter. Vi tok to gull i går, og i dag hadde vi løpere på fjerde, femte, sjette og syvende. Det kan vi ikke være misfornøyd med, sier landslagstrener Audun Svartdal til Dagbladet.

Liv Grete Skjelbreid falt tidlig ut av gull-kampen på jentenes jaktstart, mens både Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen kjempet om den gjeveste medaljen helt til siste skyting.

Da må det vel være en nedtur når det ikke blir medalje i det hele tatt, Svartdal?

- Nei, for oss er det ingen nedtur. Vi er veldig godt fornøyd med prestasjonene så langt, sier landslagstreneren.

Kollen-publikummet gikk nok likevel litt skuffet hjem etter at medaljene gikk til Sverige, Tyskland, Frankrike og Russland. For første gang denne sesongen sto det ikke en nordmann øverst på pallen etter herrenes jaktstart.

Det er klart at Liv Grete Skjelbreid, Ann Elen Skjelbreid og Gro Marit Istad skal gå jentenes 15 km tirsdag. Antagelig får Linda Tjørhom den siste plassen. I kveld får gutta beskjed om hvem som får gå 20 km onsdag.

- Ole Einar, Frode og Halvard har vel ikke svekket sine sjanser. Alle de andre er med i kampen om den siste plassen, sier Svartdal.

I morgen er det ingen konkurranser i Kollen. Det betyr likevel ikke fri for de norske skiskytter-håpene.

- Det er en viktig dag der vi skal trene lett og samle krefter foran resten av mesterskapet, sier landslagstreneren.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

SKUFFET: Bjørndalen skjøt seg bort med fire bom i dagens jaktstart.