Norsk nedtur i Oberstdorf

Det ble en norsk nedtur da den tysk-østerrikske hoppuken ble innledet i Schattenberg-bakken i dag. De norske hopperne stilte seg selv helt i skyggen av den tysk-østerrikske dominansen. Beste nordmann ble Morten Ågheim på 12. plass, grundig slått av den store hjemmefavoritten Martin Schmitt.

- Uten tvil veldig skuffende, og det ble en liten nedtur at Morten Ågheim gjør sine to dårligste hopp her nede i selve konkurransen. Hopperne blir litt for passive og tør ikke helt slippe seg løs. Og det holder ikke i dette selskapet, sa hopptrener Kjetil Strandbråten.

Taus

Morten Ågheim var beste nordmann på 11. plass etter første omgang som ble hoppet etter utslagningsmetoden. I andreomgangen falt han ned én plassering. Det var en svært lite snakkesalig nordmann som entret den norske skibua på kulen av Schattenberg-bakken, mens de seks beste fikk delt ut sine sjekker nede på sletta.

De andre nordmennene som fikk hoppe finaleomgangen med unntak av debutanten Christian Meyer hoppet seg et par plasser oppover på resultatlisten.

Tommy Ingebrigtsen endte på 16. plass til slutt, men var blant de lengste i prøveomgangen selv om han måtte sette seg etter å ha landet på 119 meter. Lasse Ottesen kom med i finaleomgangen som femte mann av de hopperne som tapte sine dueller. Han hoppet seg opp fra 26. plass til 21. plass. Christian Meyer falt ned fra 19. til 24. plass.

Fall igjen

- Jeg synes Tommy taklet fallet både fra dagen før og i prøveomgangen bra. Men han blir som de andre altfor passiv. Dessuten passer ikke det bratte tilløpet her oss så veldig bra, sa Strandbråten.

Hoppsjefen selv, Hroar Stjernen, konstaterte at Ågheims plassering som beste nordmann var den nest dårligste i verdenscupen så langt i sesongen. Bare åpningsrennet i Lillehammer var dårligere. Der endte Henning Stensrud på 15. plass.

- Hopperne får ikke tatt ut det de er gode for. Jeg tror på en forbedring allerede i neste renn i Garmisch-Partenkirchen, sa Stjernen.

(NTB)