Norsk nedtur i Sölden

Dobbel nedtur for alpinjentene i sesongåpningen. Andrine Flemmen keitet seg ned til 20. plass, mens målet om å få med minst to løpere til finaleomgangen sprakk.

To jenter i finaleomgangen ville gitt Norge større kvote til neste renn. I østerrikske Sölden kunne bare tre norske jenter starte. Hadde målet blitt innfridd kunne fire tatt turen til Park City neste måned.

- Målet var ikke nødvendigvis å komme på seierspallen. Vi ville mest av alt øke kvoten, og det klarte vi slettes ikke, konstaterte alpinsjef Per Lund overfor NTB.

Andrine Flemmen delte seieren med to andre jenter i Sölden i fjor, og hun har også vunnet i favorittbakken tidligere. Lørdag endte Flemmen på en svært skuffende 20. plass.

- Jeg kjørte med bremsene på og greide liksom ikke å slippe meg løs. Underveis kjente jeg at ting ikke fungerte, sa Flemmen.

Mer fart

28-åringen reiste rett hjem til Norge for å trene mer fart etter nedturen.

- Jeg nekter å få panikk etter dette. I fjor startet jeg med seier og falt av etter hvert. Kanskje det blir omvendt i år, undrer hun.

Neste uke drar alpinjentene til Hafjell, og tre uker etter bærer det videre til Colorado. Der skal Flemmen og co. trene sammen med de amerikanske jentene.

- Vi skal ikke se for mørkt på det heller. Nå er vi i gang, og vi har en måned på oss foran neste renn. Den tiden skal vi benytte godt til å trene hjemme i Norge først og fremst, sa Lund.

Ertl best

Martina Ertl fra Tyskland vant storslalåmrennet lørdag. Spanske Maria Jose Rienda Contreras ledet etter første omgang, men hun kunne ikke stille opp mot Ertl i finalen. Tyskeren fikk tiden 2.31,86 minutter og slo svenske Anja Pärson med 2/10 sekund. Contreras kjørte inn til tredjeplass, ytterligere 19/100 sekund bak.

Andrine Flemmen var eneste norske jente som kom til mål i første omgang. Da lå hun på 9. plass, 1,70 sekund etter ledende Contreras. I finaleomgangen rotet Flemmen det til i favorittbakken og kom til mål 4,08 sekunder etter vinneren.

Stina Hofgaard Nilsen hektet i en port og kjørte ut i første omgang. Samme skjebne fikk Line Viken.

(NTB)

<B>KEITET SEG NED:</B> Andrine Flemmen skuffet i dag.