Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk nedtur

Norsk slalåmsuksess i VM er milevis unna. Landslagstrener Atle Skårdal mener Norge står uten en eneste medaljekandidat i disiplinen en måned før VM.

Finn Christian Jagge, Kjetil André Aamodt, Tom Stiansen, Hans-Petter Buraas og Lasse Kjus har sanket VM- og OL-medaljer i bøttevis for Norge i slalåm. Men siden 1999, da Kjus tok sølv bak Palander i Vail, har det vært tynt med norsk mesterskapssuksess.

I verdenscuprennet i Wengen søndag ble Truls Ove Karlsen beste nordmann på 16. plass i slalåm. Han var den eneste av åtte norske deltakere som kvalifiserte seg til finaleomgangen.

-  Jeg er bekymret i forhold til det at vi i øyeblikket ikke har noen medaljekandidat i slalåm. Målet er å ha medaljekandidater i samtlige øvelser i VM, sier Atle Skårdal til NTB.

Landslagssjefen føler seg sikker på at trenden vil snus. Men VM i italienske Bormio en snau måned unna blir i knappeste laget. -  Det kan ta litt lengre tid, ja, slår Skårdal fast.

I sine mest optimistiske stunder trekker sjefen fram Karlsen og Buraas som løpere med kapasitet til å bli medaljekandidater før slalåmrennet i VM 12. februar.

-  Men per i dag sliter Karlsen med å finne rytmen skikkelig, og Buraas sliter med å komme ned. Så lenge han holder seg på skiene, går det fort, men det hjelper jo så lite ...

Fire norske alpinister kan kjøre slalåm i VM. Nå sier Skårdal at det ikke er automatikk i at fire nordmenn kommer til å stå i startbua. Per i dag er ingen av slalåmspesialistene engang kvalifisert til VM.

Alois Vogl fra Tyskland vant rennet i Wengen søndag. Truls Ove Karlsen kjørte seg opp fra 27. plass etter første omgang med 10. beste tid i finalen.

Lasse Kjus endte på 38. plass, Aksel Lund Svindal ble nummer 46 og Kjetil André Aamodt kjørte ned til 50. plass.

De øvrige nordmennene i disiplinen kjørte ut i tur og orden: Hans-Petter Buraas, Andreas Nilsen, Kjetil Jansrud og Lars Myhre.

NTB

BEKYMRET: Atle Skårdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media