PÅ SYKEHUS: Kåre Vedvik har imponert for Baltimore Ravens, men har havnet på sykehus etter en ulykke utenfor fotballbanen. Foto: Jason Pohuski/CSM/REX/Shutterstock/NTB scanpix
PÅ SYKEHUS: Kåre Vedvik har imponert for Baltimore Ravens, men har havnet på sykehus etter en ulykke utenfor fotballbanen. Foto: Jason Pohuski/CSM/REX/Shutterstock/NTB scanpixVis mer

Kåre Vedvik på sykehus, mister NFL-sesongen

Norsk NFL-spiller innlagt på sykehus med alvorlige hodeskader og utslåtte tenner

Baltimore Ravens-kicker Kåre Vedvik er lagt inn på et lokalt sykehus med hodeskade og flere manglende tenner.

Den norske kickeren Kåre Vedvik har vært involvert i en ulykke og er lagt inn på sykehus med hodeskader og flere utslåtte tenner.

Det melder den lokale radiostasjonen i Baltimore 105.7 The Fan på Twitter.

Det er foreløpig lite detaljer om hvordan Vedvik ble utsatt for hodeskadene, men nordmannens lag, Baltimore Ravens, bekrefter overfor radiostasjonen at de er kjent med at nordmannen er lagt inn på sykehus.

Ifølge Baltimore Sun skal spilleren ha blitt overfalt og ranet, men dette er foreløpig ikke bekreftet av andre kilder.

Nordmannen ble funnet i et område i Baltimore i firetiden i går natt med skader i hode og overkroppen og ble tatt med til Maryland Shock Trauma Center, hvor han nå behandles, bekrefter sykehuset overfor CBS Baltimore.

Skadene er ikke livstruende, skriver Baltimore-politiet på Twitter.

Tidligere i kveld plasserte Ravens Vedvik på en Reserve/Non-football injury list, noe som gjør at klubben kan beholde spilleren utenfor de 53 spillerne som er tatt ut for å spille i løpet av denne sesongen.

Det betyr imidlertid at Vedvik ikke får mulighet til å spille i NFL inntil videre, men at han har imponert så mye at Ravens ønsker å beholde ham videre.

Imponerte flere klubber

Etter en suksessfull karriere på college i USA ved Marshall-universitetet signerte Vedvik en kontrakt med Ravens i april.

Nordmannen kan brukes både som kicker og punter, og fikk sjansen i pre-season for Ravens, blant annet da han fikk alle kicks og punts i oppkjøringskampen mot Chicago Bears.

Ravens har fra før Justin Tucker, trolig NFLs beste kicker, på lønningslista og det var ikke forventet at nordmannen skulle utkonkurrere amerikaneren.

ESPNs anerkjente NFL-journalist Adam Schefter skrev tidligere denne uka at nordmannen hadde imponert mange i løpet av oppkjøringen og var ønsket av flere lag.