Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk NHL-duell blidgjorde landslagssjefen

Landslagssjef Petter Thoresen fikk en fin lissepasning inn mot ishockey-VM da det ble klart for norsk duell i NHL-sluttspillet.

SKAL TIL CANADA: Mats Zuccarello og hans Rangers skal møte Montreal Canadiens og Andreas Martinsen i sluttspillet. Foto: AP /Mary Altaffer/ NTB Scanpix
SKAL TIL CANADA: Mats Zuccarello og hans Rangers skal møte Montreal Canadiens og Andreas Martinsen i sluttspillet. Foto: AP /Mary Altaffer/ NTB Scanpix Vis mer

I NHL-sluttspillets 1. runde møtes nemlig New York Rangers og Montreal Canadiens. Det betyr Mats Zuccarello på den ene siden og Andreas Martinsen på den andre.

- Det betyr helt sikkert at én av dem blir med til VM, og det er bra for oss, sier Thoresen til NTB.

Minst ett av lagene er nemlig garantert å ryke ut i god tid før Norges gruppespillkamper i VM starter i Paris 6. mai.

Ingen garanti

- Ellers er det jo aldri noen garanti for når NHL-spillerne blir klare for VM-spill om de er med i sluttspill. Både Mats og Andreas har sagt at de er interessert i å spille for Norge i VM, og så får vi håpe at klubbene slipper dem fri. Vi vil gjerne ha med de beste i VM, og sånn sett var dette oppsettet positivt for oss, sier Thoresen.

55-åringen har godt håp om at begge NHL-spillerne rekker VM, et VM der det ene gruppespillet er lagt til Paris og Frankrike, mens det andre er lagt til Köln og Tyskland.

- Jeg tror fort at vi kan få med spilleren som går til annen sluttspillsrunde med laget sitt også.

Åpent

- Hvem har du mest tro på av New York Rangers og Montreal Canadiens?

- Det er helt åpent mellom to gode lag. Montreal Canadiens har vunnet sin divisjon, mens New York Rangers har vært best på bortebane. Disse lagene har kanskje NHLs to beste keepere og en rekke andre gode spillere også. Dette blir spennende, sier Thoresen.

NHL-sluttspillet starter 12. april.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media