Norsk o-håp kjeppjaget av løshunder

- Aldri vært så redd

Orienteringstalentet Olav Lundanes (19) måtte løpe for livet da han ble kjeppjaget av fire illsinte løshunder i forberedelsene til VM i orientering i Ukraina.

- Jeg har aldri vært så redd før på en treningstur i skogen, sier Olav Lundanes til NTB.

- Planen var å løpe en rolig tur i terrenget, men plutselig møtte jeg på fire hunder. Da jeg snudde og gikk tilbake dit jeg kom fra, ga ikke hundene seg. De fulgte etter, og jeg begynte å løpe, skildrer talentet.

- Etter hvert begynte jeg å spurte, men de holdt god følge. Det var ingen mulighet å løpe fra dem, og jeg var alene. Jeg hadde lest en bok om hva jeg bør gjøre dersom jeg blir utsatt for dette, og planen var etter hvert å begynne og sparke, sier gullvinneren fra junior-VM, som har 48 i skostørrelse.

- Men jeg ville vært sjanseløs mot fire løshunder, og dermed brølte jeg til alt jeg kunne. Heldigvis snudde de en etter en.

Han er første herrejunior som deltar i senior-VM for Norge siden Jan Fjærestad løp VM for seniorer i 1976. Lundanes kom rett fra gull i junior-VM i Australia før møtet med de illsinte hundene i Kiev.

VM i orientering begynner på skikkelig vis onsdag. Da utdeles de første medaljene på mellomdistansen.

(NTB)

SKREMT: Det norske orienteringshåpet måtte løpe for livet da han ble jaget av villhunder under forberedelsene til VM i  Ukraina. Foto: SCANPIX
SKREMT: Det norske orienteringshåpet måtte løpe for livet da han ble jaget av villhunder under forberedelsene til VM i Ukraina. Foto: SCANPIX Vis mer