Norsk o-håp kjeppjaget av løshunder

- Aldri vært så redd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Orienteringstalentet Olav Lundanes (19) måtte løpe for livet da han ble kjeppjaget av fire illsinte løshunder i forberedelsene til VM i orientering i Ukraina.

- Jeg har aldri vært så redd før på en treningstur i skogen, sier Olav Lundanes til NTB.

- Planen var å løpe en rolig tur i terrenget, men plutselig møtte jeg på fire hunder. Da jeg snudde og gikk tilbake dit jeg kom fra, ga ikke hundene seg. De fulgte etter, og jeg begynte å løpe, skildrer talentet.

- Etter hvert begynte jeg å spurte, men de holdt god følge. Det var ingen mulighet å løpe fra dem, og jeg var alene. Jeg hadde lest en bok om hva jeg bør gjøre dersom jeg blir utsatt for dette, og planen var etter hvert å begynne og sparke, sier gullvinneren fra junior-VM, som har 48 i skostørrelse.

- Men jeg ville vært sjanseløs mot fire løshunder, og dermed brølte jeg til alt jeg kunne. Heldigvis snudde de en etter en.

Han er første herrejunior som deltar i senior-VM for Norge siden Jan Fjærestad løp VM for seniorer i 1976. Lundanes kom rett fra gull i junior-VM i Australia før møtet med de illsinte hundene i Kiev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer