Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i Pyeongchang

Norsk OL-alarm: Forbud mot hilsing og nærkontakt

Sendte ut melding i morges.

FORHOLDSREGLER: Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg må i likhet med den øvrige troppen ta sine forholdsregler for å unngå sykdom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORHOLDSREGLER: Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg må i likhet med den øvrige troppen ta sine forholdsregler for å unngå sykdom. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Olympiatoppen løfter beredskapen knyttet til sykdom i OL på aller øverste nivå.

Det skriver medierådgiver Halvor Lea i en melding til norske journalister. Meldingen gikk ut tidlig fredag morgen norsk tid.

- Vi har informasjon som tilsier at vi ser oss nødt til å løfte forsiktighet og beredskap knyttet til sykdom til aller øverste nivå. Det betyr at absolutt alle, også vi i troppen, må unngå nærkontakt og hilsing, skriver Lea.

ADVARER: Halvor Lea, Olympiatoppens medierådgiver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ADVARER: Halvor Lea, Olympiatoppens medierådgiver. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han fortsetter:

- Vi må be om ytterst forsiktighet på medietreffene, og unngå nærhet til utøverne. Hold diskret avstand, er dere greie. Det samme vil vi gjøre.

Norovirus

Torsdag meldte OL-arrangøren i Pyenongchang i Sør-Korea at 128 personer er smittet av det fryktede noroviruset i OL-området.

Noroviruset fører i mange tilfeller til omgangssyke og diaré og det er svært smittsomt mellom mennesker. Det kan også smitte via mat og drikke. Håndhygiene er alfa og omega for å unngå spredning.

Så langt har ingen norske utøvere eller ledere blitt meldt smittet. Derimot har den svenske treneren, nordmannen Ole Morten Iversen, blitt isolert fra troppen på grunn av omgangssyke.

Fra treningssenter

34 av de nye virustilfellene som ble innrapportert torsdag har kommet fra et bosted tilknyttet et treningssenter for ungdom, ifølge OL-arrangøren.

- Mange av disse personene er sivilt sikkerhetspersonell. Alle er blitt satt i karantene og behandles under overvåking for å hindre ytterligere spredning, heter det.

OL åpner offisielt i kveld. Kombinertløper Jan Schmid er blant deltakerne som har pådratt seg forkjølelse. Det går fram av en melding Norges Skiforbund sendte ut i natt:

- Han har pådratt seg en lett forkjølelse og sår hals, forteller landslagslege Petter Olberg.

- Han har gjennomgått en medisinsk undersøkelse og er på bedringens vei.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!