Norsk OL-håp dopingtatt

Ruth Kasirye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske vektløfteren Ruth Kasirye har testet positivt for det forbudte stoffet Meldonium. Det skriver advokatfirmaet Bull og Co i en pressemelding i ettermiddag.

33-åringen, som var flaggbærer for Norge under OL i Beijing i 2008, unnskylder seg med at hun fikk det forbudet stoffet på et sykehus i Uganda i jula etter at hun ble akutt syk.

- Jeg tar det hele og fulle ansvaret i denne saken. Det er mitt ansvar å sjekke hva jeg får i meg, og jeg burde ha varslet treneren min og vektløfterforbundet om innleggelsen og medisineringen. Det gjorde jeg ikke, og nå må jeg ta konsekvensene, sier Kasirye.

Skulle til EM Kasirye er lei seg for at hun har påført vektløftermiljøet denne belastningen, spesielt med tanke på at det er like før Norge skal arrangere EM.

- Jeg håper ikke min ubetenksomhet bidrar til å kaste mistanke over alle mine fine medutøvere, og at EM blir et flott arrangement, sier Kasirye.

Meldonium ble forbudt i idretten fra 1. januar i år, og en rekke russiske utøvere har testet positivt for stoffet de siste ukene.

Ruth Kasirye står med tre EM-medaljer, to sølv og en bronse, for Norge. Hennes beste OL-plassering kom i 2008. Da ble hun nummer sju i 63-kilosklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer