BESVIMTE: Skytteren Ole Kristian Bryhn besvimte og falt om under trening til helmatchen i verdenscup i USA lørdag. Han kvalifiserte seg likevel til mandagens konkurranse, til tross for nye problemer.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BESVIMTE: Skytteren Ole Kristian Bryhn besvimte og falt om under trening til helmatchen i verdenscup i USA lørdag. Han kvalifiserte seg likevel til mandagens konkurranse, til tross for nye problemer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Norsk OL-håp falt om og besvimte på trening

Slet med varmen.

Skytteren Ole Kristian Bryhn besvimte og falt om under trening til helmatchen i verdenscup i USA lørdag. Han kvalifiserte seg likevel til mandagens konkurranse, til tross for nye problemer.

Det var sterk varme og høy luftfuktighet under lørdagens trening da Bryhn falt om.

- Jeg husker bare at jeg fikk problemer på de aller siste stående skuddene under trening og da jeg våknet var det fullt av folk rundt på standplassen som prøvde å hjelpe meg. Det var en underlig opplevelse og ganske skremmende sånn i ettertid, sier Bryhn.

Han var frisk nok til å skyte elimineringen på helmatch søndag, og igjen fikk han problemer i varmen.

- De siste 40 skuddene skjøt jeg nærmest i svime. Jeg var livredd for å falle om igjen, men nektet å gi meg. Jeg så meg rundt for å være sikker på at jeg ikke falt i noen kanter eller stolper hvis det skulle skje igjen, og hadde vel mer fokus på å holde meg på beina enn å skyte, sier han.

Han klarte likevel å kvalifisere seg til mandagens konkurranse.

- Nå får jeg starte på nytt igjen og håpe at det ikke blir så varmt mandag. Skytingen starter tidligere på dagen, så det burde være mulig å prestere normalt når det virkelig gjelder. Men det har satt en støkk i meg, så vi får se hvordan det går.

Bryhn regnes som et av Norges store OL-håp før lekene i Rio de Janeiro neste sommer.

(NTB)