Tokyo-OL:

Norsk OL-håp i bisarr ulykke

Norges OL-håp i BMX, Tore Navrestad (25), fikk seg en, mildt sagt, spesiell opplevelse torsdag. Heldigvis gikk det bra med alle parter i ulykken som kunne gått langt verre.

BIL I VEGGEN: I vinduet på bildet satt Tore Navrestad da bilen plutselig havnet i husveggen. Foto: Privat.
BIL I VEGGEN: I vinduet på bildet satt Tore Navrestad da bilen plutselig havnet i husveggen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25-åringen har flyttet hjem til faren i Sandnes for å spare penger i OL-oppkjøringa. Etter å ha unnagjort torsdagens treningsøkter satt han som vanlig ved PC-en på rommet da han plutselig hørte et smell.

- Jeg tenkte først at muren utenfor huset datt ned. Det gjorde den for et par år siden, men jeg forsto ikke hvordan det kunne skje. Så ser jeg ut gjennom en glippe i gardina, og der ser jeg panseret på en bil, sier Navrestad til Dagbladet, fortsatt litt forfjamset.

- Det kunne gått veldig mye verre. Jeg satt i det nærmeste vinduet. Hadde hun truffet en meter til venstre, hadde hun nok gått gjennom veggen, og jeg hadde kanskje havna under bilen, forteller det norske OL-håpet lettet over at ulykken ikke var av det mer alvorlige slaget.

Heldigvis gikk det bra med alle personene involvert i sammenstøtet. Husveggen og bilen gikk det verre utover, og begge deler hadde omfattende skader.

Eurosport omtalte saken først.

DRAMATISK: Her satt Navrestad da bilen kom susende. Foto: Privat.
DRAMATISK: Her satt Navrestad da bilen kom susende. Foto: Privat. Vis mer

Narvestad er midt i den viktige sesongoppkjøringen. Coronapandemien gikk hardt utover fjorårets sesong og det norske BMX-håpet har ikke konkurrert siden mai i fjor.

- Jeg har slitt med en rygg som har tatt litt tid. Men i vinter har jeg fått trent bra og fiksa den. Så pandemien har sånn sett egentlig vært positiv for meg, men nå er jeg klar igjen og vil sykle løp, forteller 25-åringen.

Han deltok under lekene i Rio for snart fem år siden. På tross av en amputert oppladning til Tokyo-OL ligger Narvestad godt an for å kvalifisere seg, selv uten mange konkurranser i beltet.

OL-DRØMMEN: Navrestad deltok i OL i Rio 2016, nå ligger han godt an til å få gjentatt drømmen i Tokyo denne sommeren. Foto: Heiko Junge / NTB
OL-DRØMMEN: Navrestad deltok i OL i Rio 2016, nå ligger han godt an til å få gjentatt drømmen i Tokyo denne sommeren. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Likevel savner han å konkurrere og forteller at livet som Norges eneste BMX-syklist på OL-nivå til tider kan være tøff.

- Det er ensomt. Det er bare meg så jeg får ingen matching på trening, bare på tidtaking. Jeg skulle gjerne ha vært ute og konkurrert, men det har ikke gått an. Så det har blitt tung vintertrening i hele året. Jeg skulle ha vært mer hos en treningsgruppe i Tyskland dette halvåret, men det har også gått i vasken, forteller Navrestad som fikk seg en spesiell kveld torsdag. Nå er blikket igjen rettet mot løypene i Tokyo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer