INGEN FINALE: Malin Westerheim innledet kvalifiseringen i 50 meter halvmatch med imponerende skyting, men mistet finaleplassen på siste øvelse. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
INGEN FINALE: Malin Westerheim innledet kvalifiseringen i 50 meter halvmatch med imponerende skyting, men mistet finaleplassen på siste øvelse. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Norsk OL-håp lå hele veien an til finale, men så glapp alt

Malin Westerheim mistet finaleplassen på siste øvelse.

Malin Westerheim innledet kvalifiseringen i 50 meter halvmatch med imponerende skyting, men mistet finaleplassen på siste øvelse.

Etter 20 skudd liggende, 20 skudd knestående og 20 skudd i kvalifiseringen, var ikke den norske jenta blant de åtte beste som gikk videre til finalen.

Westerheim lå hele veien an til å ta en finaleplass, men en svak sistskyting på stående kostet dyrt. Hun endte til slutt på 17.-plass med en samlet poengsum på 578, fire poeng unna en OL-finale.

22-åringen åpnet kruttsterkt på knestående med 198 poeng og 14 av 20 mulige innertiere, noe som var flest av alle. På liggende ble det 195 poeng, mens en svak stående serie av den norske jenta skapte dramatikk mot slutten. Hun var inne og ute av topp åtte flere ganger, og 185 poeng var ikke godt nok.

Krapfoss-skytteren innledet sommerlekene i Rio de Janeiro med 30.-plass på 10 meter luftrifle forrige lørdag. Hun er med i sitt andre OL.

(NTB)