Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk OL-helt vil ha kortstokk og Donald tilbake

Mener toppidrettsfolk isolerer seg med PC.

OL- OG VM-HELT:  Frode Estil. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
OL- OG VM-HELT: Frode Estil. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tidligere OL- og VM-vinner i langrenn, Frode Estil (41), mener moderne teknologi ødelegger sosialt for idrettsutøvere.

- Da jeg var aktiv, og vi var på samlinger, satt vi sammen på rommene og spilte kort. Nå ligger de fleste utøverne med datamaskinen på fanget og ser film for seg selv. Det er ikke en heldig utvikling, sier Estil til Namdalsavisa.

Han uttaler seg på bakgrunn av et lokalt utspill fra Overhalla-trener Johan Ludvik Lund.

- Man skal ikke undervurdere hvor viktig trivsel er i et lag, sa han i et intervju med Namdalsavisa.

Trend Muligens følger våre toppidrettsutøvere en generell trend blant befolkningen. Sitter det fire personer rundt et kafébord, er garantert én av dem på mobiltaster'n. Om ikke alle ...

Suksessrike Estil har merket seg det som skjer. Han tok to OL-gull i Salt Lake City i 2002, og kan skilte med fem VM-gull totalt.

Til Namdalsavisa sier han:

- Jeg er helt enig med Lund, og ønsker å legge til at man også som utøver har et ansvar når det gjelder sosialt samvær. Jeg hadde utrolig mye glede av å dele «dødtid» på mesterskap sammen med Sture Sivertsen, Erling Jevne og de andre lagkameratene mine. Da var det naturlig at vi samlet oss og spilte kortspill som «Mattis». Kortstokken var obligatorisk på alle samlinger og mesterskap. Nå tror jeg ikke det er en eneste kortstokk på rommene til noen av dagens eliteløpere.

Sosialt støtteapparat Estil forteller også om et sosialt støtteapparat, med Erlend Hem i spissen:

- Erlend Hem hadde alltid med seg en kasse fylt med Donald-blader. De ble flittig brukt. Det var godt å komme seg bort fra alt gravalvoret og le sammen. Det tror jeg er viktig uansett om du er langrennsløper på toppnivå, eller fotballspiller i Overhalla: Man må ha det moro sammen, sier Estil.

I dag har de fleste idrettsutøvere med respekt for seg selv hjemmeside, Facebook og Twitter. Hensikten er å profilere sponsorer og kommunisere med fansen.

Men noe har gått tapt.

Mener Frode Estil.

ENER: Frode Estil var en fighter i skisporet. Her sammen med Anders Aukland (t.v.) og Oddbjørn Hjelmeset under VM i Oberstdorf i 2005. Foto : Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
ENER: Frode Estil var en fighter i skisporet. Her sammen med Anders Aukland (t.v.) og Oddbjørn Hjelmeset under VM i Oberstdorf i 2005. Foto : Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer