Norsk OL-lege: - Zikaviruset ingen stor bekymring, men vi forbereder oss godt

Australia advarte sine utøvere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zikaviruset herjer i Brasil, seks måneder før OL i Rio de Janeiro starter. Olympiatoppens OL-lege forteller at de har lagt en plan for å hindre sykdom.

- Vi vil ikke komme med noen advarsel ut over det som har stått i mediene. Viruset har et forløp som en mild influensa, så det handler mest om å beskytte seg generelt, sier OL-lege Thomas Torgalsen til NTB.

- Vi ser at OL kan bli en helseutfordring, slik det gjerne blir når en stor tropp reiser ut. Zikaviruset er ingen stor bekymring, men vi forbereder oss godt, fortsetter legen.

Det myggbårne zikaviruset har så langt spredt seg til 21 land, og viruset antas å kunne føre til at barn blir født med mikrokefali (underutviklet hjerne). Myggen trives blant annet godt ved kysten og i innsjøer og elver.

Australske utøvere må ta hensyn til zikaviruset når OL går av stabelen i Rio de Janeiro til sommeren.

- En utøver som er gravid under lekene må ta en grundig vurdering av risikoen før de velger å reise til Brasil, sier Australias olympiske komité (AOC) i en pressemelding.

- For tidlig AOC sier at utøvere og ledere vil få utdelt myggspray, i tillegg til at de oppfordres til å bruke bukser og gensere når de er på steder der det er risiko for myggstikk. Det er de samme forberedelsene som Torgalsen og Olympiatoppen trekker fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer