Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk OL-smører slo ned nordmann

Kranglet om Petter Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Natt til i går ble nordmannen Stein Gundersen (40) slått ned i en busskø i OL-byen Sestriere.

Det var en smører i det norske langrennsteamet som klinte til sin landsmann - etter en diskusjon om talentet Petter Northug Jr. burde vært OL-uttatt eller ikke.

Gundersen er trener for juniorlandslaget i triatlon, og møtte tre av de norske OL-smørerne tilfeldig natt til torsdag.

- Jeg ble reddet av en gjeng svenske OL-turister, som gikk imellom og sendte meg i trygghet inn på en buss. Hvis ikke hadde jeg fått skrekkelig med juling, er jeg redd, forteller Gundersen til VG.

Likevel fikk nordmannen konstatert hjernerystelse, kuttskader og en løs tann etter bataljen.


- Beklager
Den norske smøresjefen Terje Langli sier til VG at Gundersen ble oppfattet som beruset og provoserende da han henvendte seg til smøreteamet i busskøen.

- Det endte med håndgemeng mellom ham og en av våre smørere. Jeg beklager på det sterkeste at vår smører lot seg provosere, sier han.

Langli kan også fortelle at den norske smøreren er suspendert med umiddelbar virkning.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. Vi ønsker å komme i kontakt med nordmannen så raskt som mulig for å snakke ut om det som har skjedd, forteller han.

- Slikt som dette skal ikke skje, utdyper toppidrettssjef Jarle Aambø.

- BØR IKKE LA SEG PROVOSERE: Smøresjef Terje Langli beklager at en i teamet hans slo ned en norsk debattant, og håper på dialog. Foto: Scanpix
- BØR IKKE LA SEG PROVOSERE: Smøresjef Terje Langli beklager at en i teamet hans slo ned en norsk debattant, og håper på dialog. Foto: Scanpix Vis mer


Første voldssak
Lekene i Torino går nå inn i sin fjortende konkurransedag, men hendelsen er faktisk den aller første innrapporterte voldsepisoden i alpintbyen Sestriere under OL.

Til VG beskriver Gundersen seg selv som «en mann i godt humør» etter å ha inntatt to øl og to drinker i løpet av kvelden.

- Jeg følte det ble aggressiv stemning, men oppfattet ikke at det var noen fare for vold før jeg ble slått i bakken, forklarer han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!