Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk OL-sølv i natt

PENRITH LAKES (Dagbladet.no): Fredrik Bekken (25) og Olaf Tufte (24) sikret Norges første medalje i Sydney-OL i natt. Etter et høydramatisk finale, kom den norske dobbelsculleren et drøyt sekund for seint til gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av skader og sykdom vant Tufte og Bekken sitt semifinaleheat lett for to netter siden.

I finalen satset gutta alt og gikk for Norges første gull i dobbelsculler siden 1976 - og Norges første medalje i Sydney.

Allerede kl. 06 lokal tid var gutta på plass på stadion - som vanlig før en viktig konkurranse. Med prinsesse Märtha i spissen for en ivrig heiagjeng var målsetningen klar fra bane fire:

-De bestemte seg for å gå for gull. Sjøl om de aldri hadde slått Slovenia før, sier roernes sportssjef Kjell Emblem til Dagbladet.no.

Inn mot målstreken, foran fullpakkede tribuner, var det også regjerende v-mester Slovenia som stakk av med gullet. Norge kom inn 1.35 sekunder bak den suverene gullbåten Luka Spik Iztok Cop. En sterk avslutning de siste 500 meterne reddet sølvet for Norge.

Slik var utviklingen i løpet på regattabanen i Penrith, drøyt sju mil vest for Sydney:

500 m: Femteplass, Slovenia leder.

1000 m: Fjerdeplass, 2,69 bak Slovenia. Tideler bak Italia på bronseplass.

1500 m: Bronseplass! Tideler bak Italia på sølvplass. Over to sekunder bak Slovenia.

2000 - mål: 1) Slovenia 6,16,63, 2) Norge 1,35 bak, 3) Italia 3,86.