Norsk OL-stjerne gjorde kjempetabbe

Midt under OL ble en norsk deltaker truet av en kvinne som satt på et nakenfoto av ham. Hun kontaktet medier for å få solgt bildet.

Dramaet som utspant seg i Nord-Italia midt under lekene var svært forstyrrende for de involverte. Det bekrefter utøverens trener.

-  Det begynte med at utøveren mottok flere MMS-bilder av denne kvinnen i forskjellige positurer. De ble grovere og grovere, sier han til Dagbladet.-  Dessverre gjorde han noe dumt: Han svarte med et liknende foto. Ikke akkurat noe sjakktrekk, sier treneren.

Svakere OL-form

Det var etter dette bildet sirkuset startet, ifølge treneren. Kvinnen skal ha sagt at hun følte seg støtt av bildet, og krevde en unnskyldning. Hun truet også med at hun ville gå til norske medier for å forsøke å selge det.

Omtrent samtidig ble flere aviser, blant annet Dagbladet, oppringt med spørsmål om vi ønsket å kjøpe et nakenfoto av en norsk vinteridrettsutøver.

Utøverens resultater ble dårligere av det som skjedde, ifølge treneren:

-  Vår mann var tydelig preget, og syntes situasjonen var veldig vanskelig. Saken reduserte trolig hans OL-prestasjoner, for belastningen ble vanvittig stor, sier treneren.

Den involverte ønsker selv ikke å kommentere saken.

Fikk beklagelse

Da det ble kjent at kvinnen vurderte å gå til mediene, tok representanter for den norske troppen kontakt med henne. Hun ble forklart alvoret i situasjonen, og skal da ha lovet ikke å gjøre noe mer.

-  Hun godtok det så lenge hun fikk en beklagelse fra ham. Og den fikk hun, selv om det egentlig var å snu saken på hodet.-  Har hun mottatt penger for å holde bildet for seg selv?

-  Det var aldri noe tema. Vi har bare fortalt henne hva konsekvensene kan bli dersom bildet kommer ut, sier treneren.

Fortsatt urolig

Nå krysser landslaget fingrene for at saken legges død, men de frykter fortsatt at bildet kommer ut.

-  Skulle ønske saken var ute av verden. Men sånn som utviklingen er, så kan vi ikke være sikre. I verste fall kan resten av sesongen bli veldig, veldig vanskelig for oss, sier treneren.

GLANSBILDET: Her er glansbildet av den norske OL-troppen. Antrekket er upåklagelig. Men det ikke mange visste på dette tidspunkt var at medaljen hadde en bakside: En av utøverne sendte nakenbilder av seg selv til en kvinnelig beundrer.