Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk OL-trener forveksles: Skjelles ut

- Ta hatten din og gå!

HOVEDTRENER: Bjørn Kåre Ingebrigtsen er på plass i Pyeongchang i Sør-Korea med kombinertgutta. Laget har hatt en svært god sesong hittil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HOVEDTRENER: Bjørn Kåre Ingebrigtsen er på plass i Pyeongchang i Sør-Korea med kombinertgutta. Laget har hatt en svært god sesong hittil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Kombinertgutta og hovedtrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen forbereder første OL-konkurranse i Pyeongchang. Dette går av stabelen onsdag morgen, norsk tid.

Det er en gjeng stinn av selvtillit som angriper lekene i Sør-Korea. Japaneren Akito Watabe leder verdenscupen, mens på de to neste plassene følger nordmennene Jan Schmid og Jørgen Graabak.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen må ikke forveksles med Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen. Men faktisk er det akkurat det som skjer. For mens Kåre Ingebrigtsen har hemmelig telefonnummer, har Bjørn Kåre Ingebrigtsen ikke det.

I tillegg er han trønder og har oppført adresse i Trondheim. Dermed tror enkelte supportere at de har ham i garnet når de finner navnet i telefonkatalogen. Bjørn Kåre Ingebrigtsen innrømmer at han får merke vrede.

Bedt om å gå

- Jeg får flere klagemeldinger når det går dårlig med Rosenborg, enn når det går dårlig med kombinert, forteller Ingebrigtsen. Altså Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

ROSENBORG-TRENER: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ROSENBORG-TRENER: Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Verst var det etter en kamp 16. mai. Rosenborg hadde spilt uavgjort.

- I en melding fikk jeg beskjed om å ta hatten min og gå, forteller han.

Stort sett lar han være å svare. Men noen ganger kan han ikke dy seg.

- Under en kamp var det en som sendte melding om at han ville ha innpå Matthías Vilhjálmsson. Jeg så at han varmet opp og sa at han skulle få det som han ville. Så ble Vilhjálmsson satt innpå. Da fikk jeg en melding fra vedkommende om at han var fornøyd.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen forteller at han følger med på det som skjer med Rosenborg. Men akkurat nå er det OL som er fokuset.

- Spennende utgangspunkt

- Vi har med oss mange bra prestasjoner i bagasjen fra tidligere i sesongen. Det er en offensiv gjeng som har troen på det vi holder på med. Vi har et spennende utgangspunkt før det braker løs her nå, påpeker Ingebrigtsen.

Det norske laget er representert ved Jan Schmid, Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog. Graabak er dobbelt regjerende olympisk mester.

- I laget har vi ambisjoner om å vinne konkurranser. Det gjelder både verdenscup og mesterskap. I OL trenger vi ikke å vinne for å være fornøyde. Vi er godt fornøyde hvis vi tar medalje i alle konkurranser. Det henger høyt hvis vi klarer det, sier kombinerttreneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!