Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk OL-utøver påkjørt

Lars Andreas Østvik skulle hoppet for det norske kombinertlaget i går. Men måtte trekke seg etter at han ble påkjørt under oppvarmingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uheldige 24-åringen fikk heller ikke med seg normaldistansen i OL. Da ble han stoppet av en blindtarmoperasjon tre uker før mesterskapet. Torsdag var debutanten klar til innsats i hoppbakken, men fikk OL-drømmen knust av en eldre bilist under oppvarmingen.

- Jeg satte meg ned i veikanten for å knyte skolissa. Da kom det en gammel fyr i en bil. Han filmet video bak rattet og kjørte meg rett ned. Jeg ble hengende foran bilen og jobbet intenst for å holde meg unna hjulene, sier Østvik til NTB.

Etter hvert kom folk løpende til og fikk stoppet bilen, men dagen var allerede ødelagt for Østvik. En stiv hofte fører til at Bossmo & Ytteren-løperen må stå over konkurransen.

Den eldre mannen som kjørte bilen skal være ansatt i et rengjøringsfirma som sto for oppryddingen i Utah Olympic Park. Mannen ble tatt i forvaring av politiet.

- Det gikk egentlig veldig bra, men etter samråd med ledelsen tok jeg ikke sjansen på å stille i konkurransen. Det blir nok verre utover dagen, sier Østvik til NRK.

Sverre Rotevatn går inn som reserve på Norges lag.

Hele Norges coronakart