Hopp

Norsk opptur! Tande nummer to etter superhopp

Severin Freund vant. 

139 METER: Daniel-André Tande gjorde konkurransen i andre omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
139 METER: Daniel-André Tande gjorde konkurransen i andre omgang. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Daniel-André Tande hoppet seg opp fra åttendeplass til andreplass under lørdagens verdenscuprenn i hopp. Tyske Severin Freund vant. Dermed fikk de norske hopperne en opptur etter fredagens fiasko, der bestemann Tande ble nummer 14.

Kongsberg-hopperen hoppet 131,5 meter i første omgang. Freund landet på 146 meter og ledet. I andre omgang slo Tande til med et hopp på 139 meter.

- Det var ganske mye bedre enn i går. Det føles bra. Får jeg til to sånne hopp blir jeg vanskelig å slå, sier Tande til NRK.

Prøvde på førsteplassen

Anders Fannemel ble nummer 21 og Andreas Stjernen 29. Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang kom ikke til finaleomgangen.

FORNØYD: Daniel-André Tande hadde bare Severin Freund foran seg. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FORNØYD: Daniel-André Tande hadde bare Severin Freund foran seg. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg så at det var 17,3 eller 17,4 poeng opp til seieren etter første omgang. Jeg tenkte at det kunne bli hardt, men jeg skulle i alle fall prøve, sier Tande til NRK.

Han forteller videre at han tok med seg det positive fra fredagens 14. plass.

- Hadde jeg hoppet slik i fjor, ville jeg kommet på 42. plass.

- Ingen krise

Sportssjef Clas Brede Bråthen var fornøyd med prestasjonen til Tande, men understreker at de norske hopperne har mer å gå på.

- Det var godt å se at Daniel tok ut det han er god for. Det er på ingen måte noen krise i norsk hoppsport. Jeg håper og tror at Daniel vil dra med seg resten av laget, sier Bråthen til NRK.