Norsk-østerriksk jubelgutt

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Nordtrønderen Hallgeir Martin Lundemo (31) mener sjøl han er Ramsaus gladeste i dag. Hallgeir er trener for østerrikske Maria Theurl - og hun tok bronse på hjemmebane i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det e' nesten it til å tro, jubler Hallgeir. For makan til gledelig overraskelse hadde han ikke turt å tro på. I hvert fall ikke i et VM.

- Jeg visste at hun kunne gå til topp en gang hvis alt funka. Men i et VM, sier 31-åringen og smiler ved tanken.

God som gull

Hallgeir mener bronsen Maria Theurl tok i dag betyr mye. Spesielt på en dag hvor de østerrikske herrefavorittene (Botwinov, Hoffmann og Stadlober) ikke innfridde.

- Da det gikk dårlig med Botwinov i dag hadde jeg en god følelse. Kanskje hun tar grep i dag.

Alt klaffet for Maria og bronsen er minst like god som gull for oss i dag, sier den overlykkelige treneren.

Sammen med Maria har Hallgeir skapt østerriksk langrennshistorie. Aldri noensinne har en kvinne fra Østerrike kommet på pallen i et VM.

- Stort. Jeg får nok ikke sove mange timene i natt. Men det gjør ingenting for jeg avtalte med Maria at hvis hun tok medalje, skulle jeg få sove til klokka tolv i morra, forteller Hallgeir.

Trener-pappa

31-åringen er oppvokst med langrenn på Meråker utenfor Trondheim. Og kanskje skal han gjøre som sin far, den tidligere landslagstreneren Magnar Lundemo. Magnar trente Østerrike i årene 1972-76 og fortsatte som trener for Norge i perioden 1979-84.

Hallgeir begynte som smører for østerrikerne i forrige sesong, og i juni i fjor overtok han så treneransvaret for damene. Det er noe han liker særdeles godt.

Fest

Sjøl var han aktiv som langrennsløper på junior- og seniornivå fram til starten på -90-tallet.

- Jeg slo Bjørn Dæhlie på hans dårlige dager, men nådde aldri helt til topps. Det har han imidlertid tenkt å gjøre i Vasaloppet. Om ikke i år, så kanskje neste år.

Men før det, blir det stor norsk-østerriksk fest i Ramsau.

KJEMPEHUMØR: Trønderen Halgeir M. Lundemo trente Maria Theurl inn til bronse i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer