IMPONERTE: Sebastian Foss Solevåg kjørte en strålende 1. omgang i St. Moritz. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IMPONERTE: Sebastian Foss Solevåg kjørte en strålende 1. omgang i St. Moritz. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Norsk overraskelse. Knuste verdensstjernene etter drømmeomgang

Foss Solevåg kan ta sin første verdenscupseier. Ligger bare fire hundredeler bak lederen etter 1. omgang.

(Dagbladet): Det lille norske alpinlandslaget har herjet med konkurrentene denne sesongen. Det snakkes mye om de gode toppene, men bredden blir også stadig bedre.

Hvis en stjerne svikter, dukker en ny opp. Da Aksel Lund Svindal ble langtidsskadd, slo Aleksander Aamodt Kilde til på direkten og vant. Og i dag, da en sykdomsplaget Henrik Kristoffersen kjørte inn til 15. plass etter 1. omgang, slo lagkompisen Sebastian Foss Solevåg til.

24-åringen fra Ålesund, som er barndomsvenn med hele Løseth-familien, utklasset tidene til Marcel Hirscher, Felix Neureuther, Kristoffersen og en rekke verdensstjerner. Etter 1. omgangen i slalåmavslutningen i St. Moritz ligger Foss Solevåg bare fire hundredeler bak lederen, sveitsiske Daniel Yule.

Mellom disse har faktisk østerrikske Marco Schwarz klart å snike seg, men Foss Solevågs utgangspunkt fire hundredeler bak teten er ikke til å ta feil av: Han er en het kandidat til å ta sin første verdenscupseier i dag.

Foss Solevåg er normalt sett best i 2. omganger. Med andre ord har ålesunderen alle muligheter for å ta sin første verdenscupseier med en sedvanlig god finaleomgang.

Bedre enn Kristoffersen på trening Innad i det norske alpinmiljøet har man ventet på at Solevåg skal få ut det lille ekstra i konkurranser, all den tid 24-åringen som regel slår verdensener Kristoffersen på trening.

- Jeg bruker å være raskere enn Henrik på trening, men så hever han seg i konkurranser. Det er ikke jeg som er dårligere når det gjelder, men Henrik som er så mye bedre. Han er et fantastisk konkurransemenneske, har Solevåg tidligere sagt til Dagbladet.

En pallplassering eller seier fra Foss Solevåg vil i så fall være et perfekt punktum på en oppsiktsvekkende bra norsk alpinsesong.

- Dette var helt klart en av mine beste slalåmomganger i år. Jeg er fantastisk godt fornøyd med kjøringen på toppen og helt nederst i løypa. Midtpartiet var imidlertid ikke godt nok fra min side, sier Solevåg til NTB.

Skal angripe Han har en god følelse før finaleomgangen av sesongens verdenscupfinale. 24-åringen vet at dette kan være hans store sjanse til å sikre seg en verdenscupseier.

- Jeg er fire hundredeler bak, så jeg har alle muligheter. Det er bare å angripe i finaleomgangen, sier Solevåg.

Sykdomsplagede Henrik Kristoffersen ligger på 15. plass før finaleomgangen, 88 hundredeler bak lederen.

- Formen er litt bedre enn i går, men jeg har ikke så mye krefter. Det går litt sent når jeg er sånn, sier Kristoffersen til NRK.

Jonathan Nordbotten er på plassen bak Kristoffersen, 97 hundredeler bak Youle.

Finaleomgangen er ferdig. Les hvordan det gikk her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram