Fredrik Ulvestad til Djurgården

Norsk Premier League-proff til Allsvenskan

Fredrik Ulvestad (25) er ferdig i Premier League-klubben Burnley. Han har signert treårskontrakt med den svenske toppklubben Djurgården.

TIL ALLSVENSKAN: Fredrik Ulvestad. Foto: Mark P Doherty/ProSports/REX/Shutterstock
TIL ALLSVENSKAN: Fredrik Ulvestad. Foto: Mark P Doherty/ProSports/REX/ShutterstockVis mer

Det meldte stockholmsklubben fredag på sitt nettsted.

- Jeg er veldig glad for å komme til Djurgården og spille her. Det virker som en veldig fin klubb med mange bra mennesker, og jeg gleder meg mye, sier midtbanespilleren.

- Jeg vil beskrive meg selv som en boks-til-boks-spiller som er dynamisk og liker å ha ballen mye. Forhåpentligvis blir det også en del mål og assist.

Han gikk til Burnley fra Aalesund i 2015. I Nordvest-England har han fått være med på en opptur for klubben med opprykk til Premier League og gode prestasjoner der, men selv har han spilt lite.

Forrige sesong var han utleid til Charlton, der han spilte 27 kamper.

Lærerikt

- Det har vært en fin og lærerik tid i England. Det ble ikke så mye spilletid i Burnley, men jeg spilte desto mer i Charlton og føler at jeg har utviklet meg både som menneske og fotballspiller, sier Ulvestad til dif.se.

Han spilte 10 offisielle kamper for Burnley. Han var ubenyttet reserve så sent som i onsdagens 1-1-kamp mot Newcastle.

Han har store forventninger til det som venter i Allsvenskan.

- Det er en veldig god liga å dømme av det lille jeg har sett. Et steg opp fra Eliteserien, vil jeg mene, og med mye folk på kampene. Jeg har fått høre mye godt om Djurgårdens supportere, så det blir morsomt å spille for dem. Jeg trives når det er trykk på tribunene.

Ambisjoner

Han håper også at spill for Djurgården skal hjelpe ham å få flere landskamper enn den ene han har.

Djurgården har også de norske spillerne Niklas Gunnarsson og Julian Kristoffersen.

- Jeg har vært på landslagssamling med Niklas, så ham kjenner jeg allerede. Jeg gleder meg til å treffe alle spillerne, sier Ulvestad.

Det skjer neste søndag. Ulvestad er allerede tildelt trøyenummer 23, som han hadde også i Aalesund. Djurgården ble nummer tre i Allsvenskan i fjor og skal i år spille europaliga.

(NTB)