EKSTRA SIKKERHET: Vegard Stake Laengen synes det er veldig positivt at Team Joker oppgraderer før 2016-sesongen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
EKSTRA SIKKERHET: Vegard Stake Laengen synes det er veldig positivt at Team Joker oppgraderer før 2016-sesongen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Norsk proff: - Det har vært tungt

Nå tilbyr et norsk lag sikkerhet.

(procycling.no): - Det er et lag som kan være aktuelt for min del.

Det sier Vegard Stake Laengen til procycling.no. Laget han tenker på er Team Joker, som skal oppgradere før 2016.

- Det blir spennende å se hva det blir til. Jeg har ikke hørt så mye om det ennå.

Les mer: - Kan bli starten på et norsk Tour de France-lag

Nordmannen sykler sin andre sesong for det franske Bretagne-laget, men har en kontrakt som går ut etter årets sesong.

Akkurat som i fjor forventer nemlig Stake Laengen å skrive under en kontrakt først helt mot slutten av sesongen, rundt september.

- Det er ganske vanlig når man sykler for minstelønn. Jeg kjenner til prosessen og er vant til at det blir helt på tampen før jeg signerer noe.

Tøff ferd
Stake Laengen forlot Joker-Merida etter 2011-sesongen for å bli proff. Det ble med ett år hos Team Type 1, som ville satse utelukkende på diabetikere før 2012.

Da gikk ferden videre til Bretagne-Séché, hvor han nå sykler sin andre sesong. Han innrømmer at ferden har vært tøff.

- Det er ikke sikkert jeg har valgt den riktige veien. Det har vært tungt de årene jeg har holdt på, men jeg har lært mye også. Jeg håper å få igjen for å ha gått den harde veien. Det er for tidlig å si at jeg gjorde en feil.

- Dette laget kan kanskje hjelpe norske ryttere til å få en mer naturlig vei til profflivet?

- Ja, det kan hjelpe mange. Man får litt mer trygghet og oppfølging, mer støtte. Mange vil få muligheten til å prøve seg i større ritt. Det er absolutt noe å anbefale for unge ryttere.

Les også: Nordhaug: - Strålende at noen satser

Vil opp på øverste nivå
25-åringen har hittil hatt en meget usikker proffkarriere. Derfor kan det være fint å ha et norsk lag å falle tilbake på.

- Det gir meg sikkerhet. Jeg har fokus på høsten og skal prøve å få en toårskontrakt i år, men vi får se. Det hadde vært bra med stabilitet for min del. Det har blitt mye i siste liten.

Stake Laengen kommer til å ha det norske laget i bakhodet, men vil aller helst opp på øverste nivå i sykkelsporten.

- Jeg har stått på mye, men ikke fått helt uttelling. Jeg håper jeg kan ta et steg fremover, men det er selvfølgelig alltid litt sikkerhet i å ha et norsk lag i bakhånd.

Før han kan signere med Team Joker, trenger Stake Laengen i alle fall en ettårskontrakt for neste sesong.

Jakter resultater i Belgia
Hvis han skal få noe mer enn UCIs minstelønn for prokontinentalryttere (rundt 250 000 norske kroner), noe han ønsker, må nordmannen begynne å kjøre inn resultater.

Det kan fort skje i Tour de Wallonie, som startet lørdag og består av fem etapper. Der er nordmannen optimistisk på suksess om ting går etter planen.

- Jeg har fått trent bra i sommer, så jeg er spent. Jeg tror det er muligheter. Det er et ritt som burde passe meg bra.

Den alltid offensive nordmannen har planer om å være offensiv også i Belgia, men er spent på hvor stor kontroll WorldTour-lagene tar over rittet.

- Jeg håper det blir et åpent ritt, hvor det lønner seg å kjøre offensivt. De to første etappene er ganske flate, så jeg skal teste beina der. De tre siste dagene drar det seg til, så vi får se om jeg henger med i bakkene, sa Stake Laengen til procycling.no fredag kveld, dagen før rittet startet.

Også Thor Hushovd sykler det belgiske etapperittet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.