MASSEVELT:  Store deler av hovedfeltet måtte smake asfalten i finalen av semi-klassikeren Scheldeprijs. Foto: AFP PHOTO /YORICK JANSENS
MASSEVELT: Store deler av hovedfeltet måtte smake asfalten i finalen av semi-klassikeren Scheldeprijs. Foto: AFP PHOTO /YORICK JANSENSVis mer

Norsk proff: - Det så veldig stygt ut

Nesten halvparten av hovedfeltet krasjet.

(procycling.no): En massevelt i avslutningen av dagens Scheldeprijs tok med seg nesten halvparten av hovedfeltet.

I front kunne Alexander Kristoff (Katjusja) juble for sesongens ellevte seier, mens store deler av feltet lå som strødd bak og vridde seg i smerte.

Kristoffer Skjerping (Garmin-Cannondale) kom seg akkurat unna, men det var nære på.

- Jeg kom meg heldigvis unna. Jeg syklet på venstre siden av feltet, og velten gikk på høyresiden. Så jeg var veldig heldig, sier han til procycling.no.

- Det så veldig stygt ut. Det gikk ganske fort, og det var utrolig mange som gikk ned, sier han.

Unggutten syklet til slutt inn til en 20. plass, 24 sekunder bak Kristoff.

- Jeg var nesten et halvt minutt bak, så det er ganske utrolig at jeg blir nummer 20. Kroppen føles grei. Jeg prøvde hardt på slutten, men det er nok en grunn til at jeg satt bak velten der og ikke lenger fremme, innrømmer han. 

For høy fart
Rittet har ofte blitt kritisert for å være for farlig.

Flere massevelter i rittet de seneste årene har ført til at mange toppryttere nå velger bort den panneflate semi-klassikeren, for å unngå skader i forkant av Paris-Roubaix.

- Det er selvfølgelig alltid en risiko i slike spurter. Finalen er egentlig ikke spesielt farlig, men det går veldig fort. Det største problemet er at folk er veldig frisk mot slutten. Før spurten gikk det sikkert over 60 kilometer i timen. Folk har så masse energi igjen.

- Det blir for mye gutsing foran. Det er helt kaos og mye knuffing. Hvis folk hadde vært litt mer sliten, så hadde det nok vært færre velt. Men jeg har sett mye farligere avslutninger, sier han.

Hyller Kristoff
21-åringen har naturligvis latt seg imponere av Kristoff, som vant sitt femte fellesstartritt på rad og sin ellevte seier for sesongen.

I tillegg ble han historiens første rytter som har vunnet De Panne, Flandern rundt og Scheldeprijs i samme sesong.

- Det er helt sinnsykt. Det virker ikke som han blir sliten. Ingenting kan stoppe han. En skulle kanskje tro at han etter denne uken skulle bli litt mett, men det virker ikke som han kan mettes.

- Jeg lurer på hvordan dette vil ende. Det er jo relativt tidlig i sesongen og han har allerede så mange seirer, det er helt sinnsykt, sier Skjerping.

Klar for Roubaix
Førstkommende søndag får talentet sin debut i det som kalles klassikernes dronning, det fryktede brosteinsrittet Paris-Roubaix.

I utgangspunktet tror han at de korte, bratte bakkene i Flandern rundt passer han bedre enn de brutale brosteinene i Frankrike, men han håper likevel på å komme seg til mål. 

- Jeg er så klar jeg kan bli. Det blir nok enda tøffere enn Flandern. Jeg er veldig spent på hvilke oppgaver jeg får. Hvis jeg gjør jobben min skikkelig og har en god dag, så kan jeg komme langt. Da er muligheten der for at jeg kan klare å fullføre. Det hadde vært stort, sier han.

Les også: Skjerping hylles etter Flandern-debut.

Noen ambisjoner om personlige resultater har han ikke, men 21-åringen håper på å lære mye underveis.

- Formen er egentlig veldig bra, men for meg så hjelper det ikke så veldig om jeg er i mitt livs form. Nivået er rett og slett for høyt for meg. Men jeg lærer veldig mye, og jeg er veldig takknemlig for at jeg får være med. Kanskje jeg allerede til neste år kan være med lenger fremme, avslutter han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

 KOM SEG UNNA:  Kristoffer Skjerping kom seg akkurat unna massevelten. Nå satser han mot Paris-Roubaix. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
KOM SEG UNNA: Kristoffer Skjerping kom seg akkurat unna massevelten. Nå satser han mot Paris-Roubaix. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM. Vis mer