Norsk proff: - Jeg er kanskje ikke noen vinnertype

23-åringen skynder seg sakte hos Giant-Alpecin.

LIEGE-KLAR: Sindre Lunke ser frem til sin første deltakelse i storklassikeren Liege-Bastogne-Liege søndag (foto: procycling.no//HC Prigge)
LIEGE-KLAR: Sindre Lunke ser frem til sin første deltakelse i storklassikeren Liege-Bastogne-Liege søndag (foto: procycling.no//HC Prigge) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Hurtigruta, Madrugada og Sindre Lunke. De tre fremste eksportene ut av Stokmarknes i Nordland. Men sistnevnte utførsel oss korrigerer umiddelbart.  

- Æ e trønder, ja. Jeg er født i Stokmarknes, men bodde der mindre enn et år, tror jeg. Nærmeste jeg har vært der siden, er Arctic Race for noen år siden, sier Lunke - klatretalent, Trondheimsprodukt og debutant i søndagens Liège-Bastogne-Liège.

23-åringen hos Giant-Alpecin kjører sin første Ardenner-klassiker, et kupert ritt pepret med stupbratte, en-kilometer-lange stigninger. Distansen er formidabel for en fersking. 250 kilometer. Men topografien korresponderer bra med Lunkes kvaliteter. Spurtegenskapene han hadde som tenåring, da han i ungdommelig beundring prøvde å imitere forbildene Tom Boonen og Mark Cavendish, er borte for lengst. Lunke ble en seig klatrer på 183 cm og 68 kg. Helten ble følgelig Andy Schleck, den ydmyke klatreren med enormt talent, men som sjeldent vant. 

Og fascinasjonen for den evige underdog Schleck virker logisk. For som Lunke selv innrømmer: «Jeg er ingen vinnertype». Vunnet har heller ikke Giant-Alpecin gjort denne sesongen (eneste WorldTour-laget uten seier). Etter ulykken på Calpe i slutten av januar, der seks Giant-ryttere ble alvorlig skadd i kollisjon med en bil, har det tyske WorldTour-laget fått det tøft. Naturlig nok. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer