Norsk proff toner egne VM-sjanser ned

- Jeg vet ikke hva slags form jeg vil være i.

VM-AKTUELL Men Vegard Breen tror det finnes et par mann som vurderes før ham på listen til VM i spanske Ponferrada.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
VM-AKTUELL Men Vegard Breen tror det finnes et par mann som vurderes før ham på listen til VM i spanske Ponferrada. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Lørdagens vueltastart i Jerez de la Frontera involverer kun én nordmann, nemlig Vegard Breen.

I sin første proffsesong får Maura-gutten sin debut i en Grand Tour.

Derfor er det også med litt ærefrykt romerikingen starter rittet.

- Det er ærefrykt i den forstand at jeg har som mål å fullføre rittet. Vi skal sykle i mange dager, og mye kan skje. De fleste på laget og sportsdirektørene mener det ikke skal være noe problem, så jeg får senke skuldrene. Jeg skal gjøre det jeg får beskjed om og tenke at det er et hvilket som helst ritt. Da reduserer man også sjansene for at det skjer noe tull, sier Breen til procycling.no.

Med i VM-diskusjonen procycling.no — og landslagssjef Stig Kristiansen — mener Breens prestasjoner på landeveien gjør ham aktuell for VM i Ponferrada neste måned.

Han har blitt vist stor tillit i Lotto-Belisol. Å nevne Paris-Roubaix, E3 Prijs-Harelbeke, Tour of Luxembourg, Tour de Suisse, Tour of Poland og vueltaen, er vitnesbyrd godt nok.

Les også: Så mange VM-plasser får Norge

Men som Breen også selv peker på: Fortsatt vet man ikke hvordan formen vil være i Santiago de Compostela den 14. september.

- Vueltaen er en fin oppkjøring mot VM, har du fortsatt håp om å bli en del av det norske laget?

- Nei, egentlig ikke. Man sier at det er bra oppkjøring, men dette er jo første gang jeg kjører. Jeg vet ikke nå hva slags forfatning jeg kommer til å være i.

Har oppnådd sesongmålene Trolig er den norske troppen utnevnt alt før man kommer dit. Og både Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd får muligheten til å kapre en plass ved siden av Alexander Kristoff innen den tid.

Breen sier han stoler på landslagssjefens vurderingsevne, og at de mest profilerte norske rytterne kommer med ærlige svar om egen formutvikling.

Foran denne sesongen satte 24-åringen opp tre målsettinger for sesongen:

- En topp 10-plassering, Paris-Roubaix og vueltaen. Og jeg har klart å oppfylle alle tre, sier han.
 
- Ingenting om VM?

- Nei. Jeg tror ikke sjansene mine til å gjøre det bra der, er størst denne sesongen. Dersom noen ønsker at jeg skal gjøre en jobb der, kan jeg gi et ærlig svar på det når den tid kommer. Jeg har ikke hatt som mål å kjøre VM denne sesongen, men jeg vil jo gjerne benytte overskuddet etter et treukersritt til noe mot tampen av sesongen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!